İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanı'na: Sayın Bakan, Bakanlık yapın, bu işi düzeltin

Ekrem İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanı'na 'gar ihalesi' tepkisi: Bakanlık yapın, bu işi düzeltin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ekim 2019 12:25, Son Güncelleme : 21 Ekim 2019 12:27
İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanı'na: Sayın Bakan, Bakanlık yapın, bu işi düzeltin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da tarım yapılan köylerden Pendik Göçbeyli'yi ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu, ziyaret için gittiği Göçbeyli'de gazetecilerin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının depo alanlarının ihalesinin İBB yerine 10 TL sermayeli Hezarfen Danışmanlık şirketine verilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"-(Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'a) Siz bakansanız. Karayolları, TCDD size aitse kamu malını bir kamu kurumuna verme yetkisi cumhurbaşkanlığı tebliğinde de o kadar kolay ki... Milletin malını yine millete vereceksin. Kim olduğu belli olmayan, 3 bin TL ile geçinen bir adama, arkasında ne varsa artık bilmiyoruz, 15 yıllığına bu şehrin kültür sanat ve etkinlikler adına ticari faaliyette bulunamayacağı alanı verdim, nasıl dersiniz? Bu iş vicdana sığıyor mu? Bu işin partisi, siyaseti olur mu? Bakana bakanlık yapın, diyorum. Gelin bu işi düzeltin. Madem bugüne kadar konunun dışında kaldınız içinde olduğunuzda nasıl oluyor anlayalım. Memleket, bir takım yozlaşmalara karşı da bir düzelme hissettsin. İnsanlar kayırmacılıkla, birilerinin yakını olmakla değil de hakkaniyetle iş yürüyor desin. Birinin çocuğu, birinin kızı, yeğeni mutlu olacak diye uğraşmayın. Gelin yol yakınken dönün. Üst mercilere taşımak istemiyorum, size fırsat tanıyorum sayın bakan, bakanlık yapın.

-(Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın ihalenin verildiği Hüseyin Avni Önder'le fotoğrafı) En sonunda mllet cezasını verir. Bir fotoğraf çok anlam ifade etmeyebilir ama bu işe müdahale etmezse o fotoğraf çok anlamlıdır. Altında ezilir.

-Hukukla başladık, oy versin vermesin millet beni başkan seçti. Kademe kadaeme yukarı çıkarız. Orda da karşılık bulması memleketin parti devleti değil millete ait olduğu hissi uyandırır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber