Telekom sektörü üst kurul adayını internette seçti

Haber Giriş : 31 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon sektörünün temsilcileri, üye sayısı 7'ye çıkarılan Telekomünikasyon Kurulu için ilk kez ortak bir aday belirledi.

Turk.internet.com'un desteğiyle yapılan seçimde sektörü kurulda, Serbest Telekomünikasyon İşletmeciler Derneği (TELKODER) Genel Sekreterliği'ni yürüten Rıdvan Uğurlu temsil edecek. Uğurlu, seçildiği takdirde sektörle kurul arasındaki iletişim kopukluğunu gidereceğini açıkladı.

TELKODER Genel Başkanı Yusuf Ata Arıak, Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği Başkanı Murat Dikici, Turk.internet.com yöneticisi Füsun Nebil, Tüm İnternet Derneği Başkanı İbrahim Sarıoğlu ve SATKO Telekomünikasyon Başkanı Mehmet Çelebiler, üst kurul adaylarını açıkladı. Nebil, sektör açısından bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi. Daha önce Ulaştırma Bakanlığı'nın seçtiği kişi sektör temsilcisi olarak kurulda yer almıştı. Üye sayısının artırılmasından sonra bakanlık 11 firma temsilcisine geçen hafta faks göndererek aday ismini pazartesiye kadar bildirmelerini istedi. Nebil'in öncülüğünde internet üzerinden oylama yapıldı. Sektörün ittifakla desteklediği Uğurlu'nun ismi bakanlığa bildirildi.

?Aday belirleme sivil hareket'

Yusuf Ata Arıak, aday belirlenmesinin sivil bir hareket olduğunu söyleyerek, vatandaşın kendisini ilgilendiren konuda karar vermesine özel bir örnek olduğunu ifade etti. İbrahim Sarıoğlu da, üye sayısı artırılan kurulda görev yapacak adayların seçiminin önemine işaret etti: ?Önümüzdeki iki yıl lisansların verileceği kritik bir dönem olacak. Kurulun kararlarını özel sektör olarak beğenmiyoruz.? Murat Dikici ise ?Devlet özel sektörle iyi ilişki kuramadığı için sesimizi duyuramadık.? şeklinde konuştu. Mehmet Çelebiler de önceki seçimde gösterdikleri aday hakkında cevap bile gelmediğini öne sürdü. Aday olarak gösterilen Uğurlu ise ağır bir sorumluluk aldığını belirtti. 1996'dan bu yana serbestleşme ile ilgili görevlerde bulunduğunu kaydeden Uğurlu, ?Üst Kurul'un aldığı kararlar özel sektörün lehine olmadı. Ben hep eşitlikten yana olacağım.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber