Çapraz sorgulu vergi denetim sonuçları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çapraz sorgulu vergi denetimlerinde, Antalya'da 687 beş yıldızlı otel ve tatil köyüne mal ve hizmet veren 25 bin 542 vergi mükellefinin kayıtları incelendi.

Fatura ve fişlerin incelenmesi sonucunda bu işletmelerde 1 milyar 745 milyon 549 bin 993 YTL'lik mal ve hizmet satımı gerçekleştiği belirlendi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 26 Kasımda başlatılan çapraz sorgulu vergi denetiminde Antalya ve ilçelerindeki beş yıldızlı 700 otel ve tatil köyünden bilgi istendiğini hatırlattı.

687 işletmeden bilgi geldiğini belirten Sütçü, 26 Kasımdan bu yana yürütülen çapraz sorgulama sonucu vergi denetimlerinde 25 bin 542 vergi mükellefinin bu işletmelere mal ve hizmet sattığının belirlendiğini söyledi.

Bu çalışmayla Antalya'dan ve il dışından mal satanlarla ilgili bilgilere ulaşıldığını, mal ve hizmet satışı karşılığında bu işletmelerde sahte ve naylon fatura kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesine çalışıldığını anlatan Sütçü, şunları kaydetti:

?Bu bilgilerle otel ve tatil köylerinin yıllık mal ve hizmet satın alma durumları ortaya çıktı. Bu otel ve tatil köylerinin maliyetlerine ve gelir gider durumlarına bakıldı. Bundan sonraki vergi denetimleri sırasında bu bilgiler maliye çalışanlarına önemli kolaylık sağlayacak. 25 bin 542 vergi mükellefinin mal ve hizmet sattığını belirledik. Bu vergi mükelleflerinin vergi düzenine uyup uymadıklarını kontrol ettik. Emsal oteller belirledik. Vergi denetimlerinde artık emsal otellerin gelir ve gider ile kar durumlarına göre de sorgulama yapacağız.?

?Çapraz Sorgulama Vergi denetimi? sonucunda otel ve tatil köylerinde toplam 1 milyar 745 milyon 549 bin 665 YTL'lik mal ve hizmet teslimi yapıldığını, 289 milyon 322 bin 665 YTL de bu mal ve hizmet bedelinin KDV'sinin tespitinin yapıldığını bildiren Sütçü, ?Mal ve hizmet satan vergi mükelleflerinin belgeleri tek tek incelendi. Mal ve hizmetlerin kimlerden nasıl alındığı belirlendi? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber