TCDD'den '44 günde Daire Başkanı oldu' açıklaması

Sözcü Gazetesi bugün yaptığı haber ile mezbaha görevlisinin 6 günde şube müdürü, 44 günde de TCDD Trafik ve İstasyonları Daire Başkanı olduğunu dile getirmişti. Yapılan açıklamada Abdullah Özcanlı'nın 2008 yılından 2015 yılına kadar bütün metro hatlarının istasyon ve tren trafiğinden sorumlu İşletme Müdürü olarak görev yaptığına dikkat çekildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2019 11:10, Son Güncelleme : 22 Ekim 2019 12:28
TCDD'den '44 günde Daire Başkanı oldu' açıklaması

Sözcü Gazetesi bugün yaptığı haber ile mezbaha görevlisinin 6 günde şube müdürü, 44 günde de TCDD Trafik ve İstasyonları Daire Başkanı olduğunu dile getirmişti.

Konuyla ilgili TCDD'den açıklama geldi.

İşte TCDD'nin memurlar.net'e gönderdiği bilgi notu.

BASIN BİLGİLENDİRME NOTU

Bazı basın kuruluşları ile sosyal medya üzerinden Abdullah ÖZCANLI hakkında algı yaratmaya yönelik gerçek dışı bilgilerin yayınlanması üzerine konu ile ilgili bilgilendirme yapma ihtiyacı doğmuştur.

Abdullah ÖZCANLI İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSMER AŞ'de 1996 yılında Satış ve Pazarlama Departmanında işe başlamıştır. 1997 yılında ise Metro İstanbul AŞ'de metro istasyonları ve metro ve tramvay trafiğini düzenleyen birim olan İşletme Müdürlüğünde göreve başlamıştır. Bu müdürlükte sırasıyla; işletme şefliği, işletme müdür yardımcılığı ve son olarak 2008'den 2015 yılına kadar 8 yıl boyunca, İstanbul'daki bütün metro hatlarının istasyon ve tren trafiğinden sorumlu İşletme Müdürü olarak görev yapmıştır. Bir başka değişle 18 yıl boyunca dünyanın en büyük metropollerinden olan İstanbul'da raylı sistemler taşımacılığı alanında YÖNETİCİ olarak görev yapmıştır.

2016-2017 yılları arasında İETT tarafından işletilen metrobüs hattında verimlilik çalışması yaparak %20 kapasite artışı sağlamıştır. Bununla ilgili kayıtlar İETT Genel Müdürlüğü'nde mevcuttur.

Meslek hayatı boyunca hep takdir ve başarı hikayelerine imza atan Abdullah ÖZCANLI, Metrobüs İşletme sisteminde yapılan planlama çalışmaları neticesinde 505 araçla yapılan seferleri 424 araçla yapılmasını sağlamış, böylelikle 81 araç yeniden sefere verilerek sabah ve akşam peak saatlerde %21 kapasite artışı gerçekleştirmiştir. Bu proje kapsamında Company of the Year-Transportation (2017) Uluslararası Stevie Gümüş Ödülü alınmıştır. Bununla birlikte yine İETT tarafından işletilen Hacıosman Otobüs Hatlarında yaptığı verimlilik çalışmasıyla; 17 otobüs tasarrufu sağlamıştır, bir başka değişle 50 araç ile yapılan seferlerin 33 araçla yapılmasını sağlayarak 17 araç tasarrufu yapılmıştır.

2018 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ tarafından işletilen Bursa terminali otobüs hatlarında yaptığı verimlilik çalışmasıyla %10 araç tasarrufu sağlanmıştır. Bununla ilgili kayıtlar BURULAŞ Genel Müdürlüğün'de mevcuttur.

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği'nin (TÜRSİD) 2009 yılındaki kurucularından olan Özcanlı, işletme komisyonunu kurmuş ve Metro İstanbul'un sahip olduğu bilgi birikimini ve işletmecilik tecrübesini yeni kurulan raylı sistem işletmelerine aktarılmasını sağlamıştır.

2011-2015 Yılları arasında Mesleki Yeterlik Kurumu tarafından standart ve yeterlikleri hazırlatılan demiryolu ile ilgili mesleklerin standart ve yeterlik hazırlama süreçlerinde görev almıştır.

Bazı basın kuruluşlarında yer alan tecrübesiz ve liyakatsız yönetici suçlamalarına hedef olan Abdullah ÖZCANLI 22 yıldır ulaşım sektöründe istasyon ve trafik hizmetleri yönetiminde gerek kamuda gerekse özel sektörde hizmetler vermiştir. Araştırmaya dayanmayan karalama odaklı haberlerin hedefi kurum itibarını zedelemek ve algı yaratarak siyasi manipülasyon yapmaktır.

Kamoyuna saygıyla duyurulur.

Sözcü Gazetesi: Mezbaha görevlisi, 6 günde şube müdürü, 44 günde Daire Başkanı oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber