Eğitimde geçen hafta neler oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı, 14-20 Ekim tarihleri artasında eğitim ile ilgili yapılançalışmaları bülten haline getirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2019 11:12, Son Güncelleme : 22 Ekim 2019 11:13
Eğitimde geçen hafta neler oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı, 14-20 Ekim tarihleri artasında eğitim ile ilgili yapılançalışmaları bülten haline getirdi.

İşte Bakanlığın eğitimde geçen hafta yaptıkları

SINIR İLLERİMİZDEKİ EĞİTİM TEDBİRLERİMİZİ AÇIKLADIK

Barış Pınarı Harekatı'nın yansımalarının yaşandığı sınır illerimizde, eğitim öğretim faaliyetlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürmek için tedbirlerimizi uygulamaya koyduk.

Eğitime ara verilen okullarımızda öğrencilerimizin telafi eğitimlerine alınması için gerekli planlarımız yaptık ve başlıyoruz. Misafir öğrenci olarak okul değişikliği yapan öğrencilerimizden de konu ve kazanım eksikliği olanlar yeni okullarında öncelikle hafta sonu olmak üzere ara ve yarıyıl tatilinde telafi eğitimi ve yetiştirme programına alınacaktır.

İYEP İLE BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ "İŞTE BU KADAR KOLAY" DİYOR

Öğrenme süreçleri farklı olan her öğrencimizin başarıya ulaşabilmesi, "İşte bu kadar kolay." diyebilmesi için İYEP'i (İlkokullarda Yetiştirme Programı) geliştirdik ve pilot uygulamaların ardından bu yıl tüm okullarımızda başlatıyoruz.

Türkçe ve matematik derslerinde temel okuryazarlık ve problem çözme becerileri konusunda desteğe ihtiyaç duyan çocuklarımızı, temel düzey kazanımlara en kolay müdahale edilebilen dönem olarak kabul edilen ilkokul 3. sınıf seviyesinde tespit ederek, öğrenme yolculuğuna eksiksiz bir şekilde devam edebilmesi için destek eğitimi programımıza alıyoruz.

GELECEĞİN TASARIMCISI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖZEL MÜFREDAT

Ortaokul öğrencilerimize sunduğumuz teknoloji ve tasarım dersinin müfredatını 2023 Eğitim Vizyonumuzdaki hedeflerimiz ile bütünleştirerek tamamladık. Bu dersimizle çocuklarımızdan çevresindeki nesne, olay ve olguları analitik bir bakış açısıyla gözlemleyip yorumlamalarını, üretici ve özgün alternatif öneriler geliştirmelerini hedefliyoruz.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK YENİ MATERYALLER

Mesleki ve Teknik Eğitim alanındaki öğretmenlerimizle 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerini hayata geçirmek için uzun soluklu bir proje daha yürütüyor ve çıktılarını alıyoruz.

Merkezlerimizdeki koordinatör öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimize yönelik yapılan işlerin etkinliğini ve verimliliğini artırmak için ilk kez hazırladığımız el kitaplarını kullanıma sunduk.

Bu merkezlerimizdeki öğrencilerimize yönelik de psiko-sosyal destek modüllerini tamamladık.

ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN "EVDE FİZYOTERAPİ HİZMETİ

Bakanlığımızca, evinden çıkamayacak bedensel engelli çocuklarımıza özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından verilecek evde fizyoterapi hizmetlerini başlattık.

Buna göre, destek almasına karar verilen çocuklarımız, evlerinde ayda 8 seans fizyoterapiden faydalanacak. Aileler, bu hizmet için öncelikle Rehberlik ve Araştırma Merkezlerindeki özel eğitim değerlendirme kurullarına başvuracak. Örgün eğitimdeki çocuklarımızın merkezlerde bulunduğu vakitte yarım gün izinli sayılmalarına ilişkin uygulama da tüm okullarımızda hayata geçti.

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİ (BİLSEM) GÜÇLENDİRİYORUZ

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, özel yetenekli öğrencilerimize eğitim verdiğimiz bilim ve sanat merkezlerini hem tasarım beceri atölyeleri hem de kütüphanelerle güçlendiriyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile pilot uygulama çerçevesinde belirlenen 10 bilim ve sanat merkezinde her biri bin kitaptan oluşan 10 kütüphane oluşturuyoruz.

Bültenin PDF'si için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber