Konya'daki afişler toplatıldı

Konya'da belediyeye ait otobüs duraklarındaki afişler toplatıldı. Afişlerde Maide Suresinin 51. ayeti yer aldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan konuyu Meclis gündemine taşımıştı. İHD İstanbul Şubesi de konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken Anadolu Gençlik Derneği açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2019 08:58, Son Güncelleme : 23 Ekim 2019 09:05
Konya'daki afişler toplatıldı

Konya'da büyükşehir belediyesine ait panolara Maide Suresinin 51. ayetini içeren afişler asıldı. Anadolu Gençlik Vakfı ve Milli Gençlik Vakfı imzalı afişlerde, "Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez" ifadeleri yer alan ayet meali yer aldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) konuyla ilgili açıklama yaparak, "Yaşanmasını istemediğimiz bu yanlış anlaşılma ve algılanma sürecinin, bu şekilde gerçekleşmesini arzu etmediğimiz bu gündemin, her şeye rağmen, toplumun farklı kesimlerinde tartışılmasının birbirimizi daha iyi anlamamıza ve birlikte barış içerisinde yaşama zemini oluşturmaya katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Tepkiler üzerine afişler kaldırılarak yerlerine Türk bayrakları asıldı. Belediyeye ait panoların ihaleyle verildiği şirket tarafından kiralandığı öğrenildi. Habertürk'te yer alan habere göre, panoları kiralayan Anadolu Açıkhava Reklamcılık şirketi yetkilileri, "Afişler asıldıktan sonra görevli arkadaşlarımızın uyarılarıyla toplatmaya başladık" dedi.

Afişlerle ilgili açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Nefret söylemleri ve nefret suçları ile mücadeleye devam" diyerek konuyu sosyal medya hesabından paylaştı ve Meclis gündemine taşıdı. Paylan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Paylan, "Nefret söylemini kullanan, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı hakkında Bakanlığınızca bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bakanlığınız yerel yönetimlerde nefret söylemlerini engellemek için ne gibi çalışmalar yapmaktadır? Nefret söylemlerinin yaygınlaşmasında, sizin de dahil olduğunuz muktedirlerin sıkça nefret söylemi kullanmasının etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber