MEB'in İYEP Projesi doğru bir uygulama ama eksiklikleri giderilmeli!

MEB'in İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) çok doğru bir uygulama ama programı yürüten öğretmenlere ek hizmet puanı verilmeli ve ek ders ücretleri de yüzde 100 artırımlı ödenmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ekim 2019 16:08, Son Güncelleme : 23 Ekim 2019 16:12
MEB'in İYEP Projesi doğru bir uygulama ama eksiklikleri giderilmeli!

MEB tarafından İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) 2018-2019 eğitim öğretim yılında 3. ve 4. Sınıfta okuyan öğrenciler için başlatılmıştır. Asıl hedef kitle 3. sınıflardır.

Burada amaç: İlkokulların 3 üncü sınıfına devam eden, özel eğitim tanısı olmayan, önceki eğitim ve öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve Matematik dersi öğretim programlarında yer alan ve kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin yetiştirilmesi.

Yani her hangi bir nedenle (özel eğitim ihtiyacı hariç) akranlarına göre eksik kalmış çocukların akranları ile aynı seviyeye getirilebilmesi için yapılan bir çalışma.

Bu yerinde bir uygulama olup 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 300 binin üzerinde çocuk bu programdan yararlanmıştır.

Bu programdan yararlanan çocuklarda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak dönütler zamanla mutlaka gelecektir. Tek bir çocuğun kazanılması dahi önemli kabul edilmelidir.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı program yerinde bir uygulamadır fakat bazı konularda eksiklikler söz konusudur.

Bu programlarda görev alan öğretmenlerimizin seçiminde titiz davranılmalıdır. Yani kağıt üstünde kalmamalıdır bu proje. Burada görev alan öğretmenlerin iki konuda beklentileri söz konusudur.

1- Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan öğretmenlere verilen her ay için 0,5 Ek Hizmet puanı uygulamasının İYEP'te görev yapan öğretmenlere de verilmesi. Bu konuda Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün, Personel Genel Müdürlüğüne düzenleme talebi olduğu da bilinmektedir.

2- Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan öğretmenlere uygulanan ek ders ücretinin yüzde yüz arttırımlı ödeme uygulamasının İYEP'te görev alan öğretmenlere yapılması.

Bu konuların düzeltilmesi halinde daha verimli bir çalışma olacağı açıktır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber