HDP eski Milletvekili Erdoğan'a hakaretten ifade verdi

Eski HDP milletvekili Turgut Öker, sosyal medya hesabı üzerinden başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ekim 2019 22:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
HDP eski Milletvekili Erdoğan'a hakaretten ifade verdi

"Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlarından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Öker, bugün öğle saatlerinde adliyeye gelerek ifade verdi.

'PAYLAŞIMLARI BEN YAPMADIM'

Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Tuncay Karcıoğlu'na ifade veren Öker, suçlamalara konu edilen mesajların paylaşıldığı Twitter hesabının kendisine ait olduğunu kabul etti. Halen Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı olduğunu söyleyen Öker, "Bu hesabı konfederasyonda görevli şu an adını hatırlamadığım arkadaşlarım da kullanmaktadır. Bu paylaşımları bu arkadaşlar yapmış olabilir. Soruşturmaya konu paylaşımları ben yapmadım, suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Savcı Karcıoğlu, Öker'i, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Öker,savcılıktaki ifadesini mahkemede de tekrarladı. Mahkeme, Öker'in yurt dışına çıkışını yasakladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber