Sezonun ilk balıkları devlet büyüklerine

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2007 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Av yasağının sona ermesi ile denize açılan Samsunlu balıkçılar, sezonun ilk günününde çıkan balıklarından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanına gönderdi.

Samsun Balık Hali Su Ürünleri Komisyoncuları Dernek Başkanı Davut Kıyak, 1 Eylülde av yasağının sona ermesiyle ''vira Bismillah'' diyerek sezonu açtıklarını söyledi.

Bu yıl bereketli geçeceğine inandıkları bir av sezonunu açmanın heyecanı ile denize açıldıklarını ve sezonun ilk gününde çıkan balık çeşitlerinin ise sezonun bereketli geçeceğinin göstergesi olduğunu ifade eden Kıyak, şunları kaydetti:

''Samsunlu balıkçılar olarak av sezonunun ilk gününde yakaladığımız balıklardan yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderme kararı aldık. Kendileri için özel olarak hazırladığımız paketlere bugün çıkan balıklardan bir karma yaptık. Devlet büyüklerimizin sezonun ilk ürünlerini afiyetle yemelerini ve ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi için uğraş göstermelerini temenni ediyoruz.''

Kıyak, yaklaşık 10'ar kiloluk kolilere hazırladıkları ve içinde kalkan, barbunya, lüfer, palamut ve istavritin bulunduğu kolileri adreslerine kendilerinin götüreceğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber