'Menegüç kahvesi' strese iyi geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2007 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA (İHA) - Antep fıstığının yabanisi olarak bilinen 'menegüç'ün kahve olarak içildiğinde başta astım olmak üzere strese ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtildi.

Şanlıurfa'da her yıl tonlarca satılan 'menegüç', yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Özellikle kış aylarında çok satılan menegüç, yöresel kahve olarak turistik mekanlarda müşterilere satılıyor. Antep fıstığının yabanisi olarak bilinen ve kurutulduktan sonra kahve haline getirilen menegüçün başta astım ve üst solum yolları olmak üzere bir çok hastalıkta etkili olduğunu belirten satıcı Mustafa Bilir, "Şanlıurfa'da hemen hemen bütün evlerde özellikle yemekten sonra menegüç kahvesi ikram

edilir. Fıstık bahçeleri içersinde aşıyla butuma dönüşüyor. Butuma aşı yapıldığında ise fıstığa dönüşüyor. Oldukça faydalı bir bitki olan menegüçü her yıl sadece kendi işyerimde 300 ile 400 kilo arasında satıyorum. Şehir genelinde ise tonlarca kiloyu buluyor. Kilosu 3 YTL'ye satılan menegüçe turistler de büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber