Banka komisyonlarına tırpan geliyor

Tüketiciyi isyan ettiren komisyon ve ücretlere müdahale ediliyor. Hazırlanan yeni yasa taslağında komisyon ve hizmet bedellerinde oranları Merkez Bankası belirleyecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ekim 2019 08:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Banka komisyonlarına tırpan geliyor

Bankaların tüketiciyi bezdiren ücret ve komisyon ile hizmet bedellerine neşter vuruluyor. AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifiyle, özellikle kredilerden alınan, kimi zaman parayı diğer bankaya taksiyle götürmekten daha fazla ücret istenen masraflara Merkez Bankası müdahale edecek. AK Parti, bankacılık sisteminin gereksinimlerine göre hazırladığı yasa teklifini önünüzdeki günlerde TBMM gündemine taşıyacak. Yeni düzenleme ile bankacılık sisteminde tüketiciyi mağdur eden uygulamalara son verilecek. Kredi kullanımından proje finansmanına, bankalara müdahaleye kadar birçok konu yeniden düzenlenecek.

MERKEZ BANKASI'NA YETKİ

AK Parti'nin hazırladığı ve bütçeden önce çıkartılması planlanan düzenlemeler içerisinde ücret ve komisyonlarla ilgili madde dikkat çekiyor. Yeni düzenlemeyle bankaların azami faiz oranlarının yanı sıra her türlü işlemden elde ettikleri ücret, masraf, komisyon ve hizmet bedelleri için azami miktar veya oranları tespit etmeye Merkez Bankası yetkili olacak. Yılın ilk 9 ayında kredilerden alınan ücret ve komisyonlar 10.5 milyar liraya, hizmet gelirleri ise 31.8 milyar liraya çıktı.

ZÜBEYDE YALÇIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber