800 bin öğrenci af istiyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Eylül 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde ve lisede okurken çeşitli nedenlerle okullarıyla ilişikleri kesilen 800 bin öğrenci, eğitimlerine geri dönmek için dev bir imza kampanyası başlattı.

Türkiye genelinde üniversiteden ayrılmak zorunda kalan öğrenciler, kurdukları internet sitesinden sonra imza kampanyası başlattılar. Üniversiteli ve liseli eski öğrenciler, dört gözle Meclis'in gündemine taşınan af kararını bekliyorlar.

MECLİS'E GÖNDERİLECEK

Sivil toplum örgütü gibi çalışarak kamuoyu oluşturmaya çalışan ve kurdukları siteye yaklaşık 1 milyon ziyaretçi toplayan eski öğrenciler, okul sıralarına geri dönmek için gün sayıyorlar. Yeni eğitim öğretim sezonunun açılışına sayılı günler kala 'af tasarısı'nın bir an önce Meclis'in gündemine taşınmasını bekleyen öğrenciler, bu kez dikkatleri üzerlerine çekebilmek için imza kampanyası başlattılar. Ankara'nın İstiklal Caddesi olarak bilinen Yüksel Caddesi'nde stand açan eski öğrenciler, topladıkları imzaları Meclis'e götürmeyi bekliyorlar. Eğitim haklarının ikinci kez kendilerine geri verileceğinden emin olduklarını belirten öğrenciler, okumayan kesimden de destek gördüğünü anlattılar. Toplumda öğrenci affı çıkması için talebin her geçen gün arttığına dikkat çeken eski öğrenciler, imza kampanyasının iki hafta süreceğini, daha sonra gerekli izinler alınınca kampanyanın İstanbul'da devam edeceğini açıkladılar. İki büyük ilde toplanan imzaların zamanı geldiğinde TBMM'ye teslim edileceğini vurgulayan öğrenciler, "Yeni öğretim yılında okullarımıza geri dönmek için eğitim sendikalarından ve hükümetten aldığımız destekle öğrenci affının Eylül ayı sonunda Meclis'ten çıkmasını bekliyoruz" diye konuştular.

GÜNAY SÖZ VERMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanı olmadan önce geçen ay Ak Parti İstanbul İl Merkezi'nde af isteyen öğrenci temsilcileriyle bir araya gelen Ertuğrul Günay, öğrencilere af konusunda olumlu mesajlar vermişti. Günay, "Siz yüksek öğrenime devam etme hakkı istiyorsunuz, elbette okumak sizlerin tabii hakkı. Haklı mücadelenizde sizin yanınızdayız. Eğer seçilip Meclis'e girersek bu konuda size yardımcı olacağımıza dair söz veriyorum" demişti.

Tolga ATAR/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber