Savcı, ölen oğlunun acısını unutmak için tayin istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, trafik kazasında kaybettiği oğlunun acısını unutmak için İzmir'e tayin edilmesini istedi.

Trabzon'da 23 Ağustos'ta adliye lojmanları önünde meydana gelen trafik kazasında 6 yaşındaki oğlunu kaybeden cumhuriyet savcısı Fatih Genç, bu acıyı unutmak için İzmir'e tayin istedi. Oğlunu toprağa verdikten sonra 45 gün rapor alan cumhuriyet savcısı Fatih Genç'in tayin talebinin olumlu karşılandığı belirtildi.

Trabzon'da futbolculara yönelik kurşunlama olayları, Başbakan Erdoğan'a yumurta atılması, Rahip Santoro cinayeti ve Hrant Dink suikastı gibi soruşturmaları yürüten savcı Genç'in İzmir'e, DGM'lerin yerine kurulan ve örgütlü suçlara bakmakla görevli Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi savcısı olarak atanacağı öğrenildi. Trabzon'u ailecek çok sevdiklerini ifade eden savcı Genç şöyle konuştu: "Oğlumu kaybettiğimiz o kaza, bir anda hayatımızı tersyüz etti. Artık Trabzon'da yaşayamayacağımızı anladık. Her gün oğluma dair anılarla yüzleşip, aynı acıyı yaşamak zorunda kalacağız. Bu nedenle tayin istedik." dedi.

Tayin istemesinde oğluna çarpan kamyonet sürücüsünün yargılanma sürecinin de etkili olduğunu hatırlatan savcı Genç şöyle konuştu: "Sürücü Trabzon Adliyesi'nde yargılanacak. Bu süreçte Trabzon Adliyesi'nde görev yapmayı uygun görmedim. Oğlumun ölümüne ilişkin bir davada görev alacak olan meslektaşlarımı duygusal bir etki altında bırakmak istemedim. Trabzon'dan gitmeyi bu açıdan da gerekli buluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber