Velilerin tercihi Çin malı öğrenci kıyafeti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR (CİHAN)-Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığı bugünlerde öğrencileri ders heyecanı sararken veliler masrafları düşünmeye başladı. Veliler kıyafet fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi, esnaf ise geçen yılın fiyatından sattıklarını söylüyor. İzmir'de düşük gelirli ailelerin tercih ettiği yerlerin başında Kemeraltı Çarşısı belirtiyor.

Kemeraltı esnafı, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen canlılık yaşanmadığını söylüyor. Canlılığın okulların açılmasına 2-3 kala başlayacağını belirten Başoğlu Giyim yetkilisi Mustafa Kaya, okula yeni gidecek bir öğrencinin önlük fiyatının 15 ile 40 YTL arasında değiştiğini söyledi.

Büyük marketlerde satılan ucuz Çin malı öğrenci kıyafetlerinin Kemeraltı esnafının işlerini baltaladığını aktaran Kaya, okulların belirlediği kıyfetlerin veliye daha pahalıya malolduğunu dile getirerek, "Veli, çocuğuna okul kıyafetinin tamamını buradan 50 veya 60 YTL'ye alabiliyor. Okulun istediği kıyafetleri almaya kalkarsa fiyat 150 YTL ve üzerine çıkıyor." dedi.

Öğrenci kıyafeti pazarına Çin malları girdikten sonra fiyatlarda gerileme olduğunu vurgulayan Aydan Tuhafiye sahibi Mehmet Malkoç da 3 yıldır erkek önlüğünü 12.5, kız önlüğünü 15 YTL'ye sattığını söyledi. Büyük marketlerde önlük fiyatlarının 4 ile 7 YTL arasında değiştiğini aktaran Malkoç, velilerin de oraları tercih ettiğini kaydetti.

Çin mallarıyla mücadele etmek için kârda indirime gittiğini belirten Karakoç, "Bazı okullar önlük giydirmiyor, serbest kıyafet seçiyorlar. Buralarda öğrenci velileri zor durumda kalıyor. Bizden 50 veya 60 YTL'ye okul kıyafetlerinin tamamı alınabiliyor ancak serbest olunca bu miktar 150 YTL'den aşağı olmuyor." şeklinde konuştu.

Yeğeni Ecem Kara'ya okul kıyafeti alan Yeliz Seçkin ise fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Kemeraltı'nda çok sayıda yeri gezip fiyatlara baktıklarını dile getiren Seçkin, önlüklerin 15 YTL'den başlayıp 30 YTL'ye kadar çıktığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber