Rektör'ün ricasını Topbaş anında yerine getirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak, Avcılar Kampüsü'nde yaşanan ulaşım sorunuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başakın Topbaş'a ricada bulunduklarını anlatarak, "Sağulsun hiç ikilemeden ricamızı yerine getirdi" dedi.

İstanbul Üniversitesi'nde 2007-2008 eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı. 2007 Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) ardından İstanbul Üniversitesi'ni kazanan 10 bin 593 öğrenci, kayıtlarını 03-09 Eylül 2007 tarihleri arasında Beyazıt Kampusu'nda yaptırabilecek.

Dünyada ilk 500 üniversite arasına girmeye hak kazanan tek Türk üniversitesi İstanbul Üniversitesi, geçen dönemlerden farklı olarak bu dönem öğrenci kayıtlarını Avcılar yerine Beyazıt Kampusu'nde gerçekleştiriyor. Yeni dönemde üniversitede öğrenim görmeye hak kazanan 10 bin 593 öğrenciye üniversite yönetimi yoğun ilgi gösteriyor. Yeni dönem kayıtları 09 Eylül 2007 Pazar günü sona erecek.

Kayıtların önceki yıllarda Avcılar Kampusu'nda yapıldığını ve bunun öğrenciler için dezavantaj olduğunu dile getiren İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, "Öğrencilerimizin bu mekanı tanımalarını istedik. Öyle öğrenciler var ki; merkez binayı görmeden mezun olup gidiyor. Önceki yıllar Avcılar'da kayıtlar yapılıyordu." dedi. Halkla kucaklaşmak gerektiğini ifade eden Rektör Parlak, kayıtları merkez kampusa almalarının öğrencilere ve velilere fayda getireceğini belirtti. İstanbul Üniversitesi'nin uluslararası standartlarda ilk 500'e giren ilk Türk ünversitesi olduğunu ifade eden Parlak, "Göreve geldiğimizden bu yana arkadaşlarımızla beraber en önemli ilkemiz; üniversite olarak belirli vizyon, misyon ve strateji oluşturarak üniversitenin çok ilerlere taşınmasını sağlamaktı. Bu nedenle eğitime ve akademik çalışmalara çok önem verdik, vermeye de devam ediyoruz. Öğrencilerimiz her yıl geldiklerinde çok daha değişik mekanlar, ortamlar görmeye başladılar. Alt yapı sorunları çözüldü. Laboratuarlar, internet gibi sorunlar çözüldü. Kısacası eğitimin altyapısı olan her türlü koşul artık İstanbul Üniversitesi'nde var." diye konuştu.

Öte yandan Rektör Parlak, Avcılar Kampusu'nda yaşanan ulaşım sıkıntısına da değinerek, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştük. Biliyorsunuz; Topkapı'dan Küçükçekmece'ye doğru Metrobüs yapılıyor. Biz bunun Avcılar Kampusu'na kadar gitmesini istedik. Sağolsunlar hiç ikilemeden metrobüsü Avcılar'a kadar getirdiler. Hatta metrobüs, Avcılar Kampusu'nun önünden kalkacak." şeklinde konuştu.

Adana'dan geldiğini söyleyen ve İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği'ne kayıt yaptıran Mahmut Küçükkaya isimli öğrenci de, üniversiteyi güzel bulduğunu belirtti. İstanbul Üniversitesi'ni beklediğinin üzerinde bulduğunu aktaran Küçükkaya, okul başladıktan sonra üniversite derslerine ağırlık vereceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber