'Fanilalı Sezer' haberine ceza

Haber Giriş : 04 Eylül 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Çankaya Köşkü'nden ayrıldığı gün Gölbaşı'ndaki evinde geçirdiği ilk gece fanilalı görüntülü haber yayınlayan Show TV'ye uyarı ve özür dileme cezası verdi.

Üst kurul, Sezer'in fanilalı görüntülü haber yayınlanmasının özel hayatın gizliliğine saygıyla ilgili yasa hükmüne aykırı olduğunu belirterek, ihlalin tekrarlanması halinde para cezası ve program durdurma uygulanacağını bildirdi.

RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, bugün toplanan Üst Kurul, Sezer'in fanilalı görüntülerinin yayınlanması nedeniyle Show TV'ye ceza verilmesini kararlaştırdı.

Toplantıda, 29 Ağustos günü ana haber bülteninde yayınlanan Sezer'in Gölbaşı'ndaki evinde geçirdiği ilk gecenin görüntüleriyle ilgili uzman raporu değerlendirildi.

Üst Kurul, Sezer ve ailesinin ev içindeki görüntülerinin yayınlandığı haberi, 3984 Sayılı Yasanın 4. maddesinde yer alan ?Özel hayatın gizliliğine saygılı olunması? hükmüne ve Yayın Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğindeki ?Kamu çıkarlarının gerektirdiği durumlar dışında, kişilerin özel hayatı ve özel belgeleri yayın konusu yapılmamalıdır. Yargı kararı dışında gizli kamera veya benzeri yöntemlerle yapılan çekimler ilgililerin izni olmadan yayınlanmamalıdır? hükmüne aykırı buldu. Kanala "uyarı/özür dileme" cezası verildi.

Sezer, Gölbaşı'na yerleştiği 28 Ağustos gecesi evi içinde perdesi açık cam önünde fanilası ile dolaşırken görüntülenmişti. Show TV, görüntüleri ertesi gün ana haber bülteninde ?Tam 7 yıl, 3,5 ay Türkiye'nin Cumhurbaşkanıydı. Dün sessiz ve törensiz Gölbaşı'ndaki evine gitti ve ilk gece, daha da sivildi ve ev halindeydi ve öylesine insandı ve bizdendi. Az sonra Show ana haber bülteninde? ifadeleriyle 7 kez ekrana getirmişti.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber