Bayıltan sınava kameralı takip

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi ve Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavına katılan sporcuların bazıları sıcak havanında etkisiyle dayanıklılık koşusu sonunda baygınlık geçirdi.

ADÜ Beden Eğitimi ve Yüksekokulu (BESYO) 2007-2008 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınavının üçüncü gününde, İncirliova Yaşar Kocabıyık Stadı'nda koşu etabı gerçekleştirildi.

Yüksekokulun Beden Eğitimi Öğretmenliği sınavına katılan bayan öğrenciler, 60 metrelik sürat koşusunun ardından yapılan 800 metre dayanıklılık koşusunda zor anlar yaşadılar.

Sıcak havaya dayanamayan çok sayıda öğrenci, 800 metrelik mesafeyi tamamlamakta zorluk çekerken, bazı öğrenciler bayıldı.

Koşu sırasında bayılan öğrencilere ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaparken, sahada bekletilen ambulans içerisinde bayılan sporculara müdahale edildi.

SINAV KAMERA KAYDINA ALINIYOR

ADÜ Rektör Yardımcısı ve ADÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Erden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava 240 kız, 790 erkek öğrencinin katıldığını, sınav sonucunda 150 erkek ve 90 bayan sporcunun kayıt yaptırmaya hak kazanacağını belirterek, sınavın ilk iki gününde yüzde 60'lık puan değeri olan parkur etabının gerçekleştirildiğini söyledi.

Erden, sınavları ne kadar objektif kriterlere bağlı olarak yürütürlerse yürütsünler, bu tür sınavlarda birtakım spekülasyonların gerçekleştiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Birtakım itirazlar, bu sınav sonuçlarına şekillenebiliyor. Bu sınavlara herhangi bir şekilde itiraz gerçekleşirse, biz görüntü kayıtlarından sınav kurulu olarak yeniden bir inceleme yapıyoruz. Bu değerlendirme sonucunda eğer bir hata varsa, onu düzeltiyoruz.''

ÖĞRENCİLERİN BAYILMASI

Prof. Dr. Hasan Erden, son günlerde küresel ısınmanın da etkisiyle, mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklığın söz konusu olduğunu ve Aydın'da bu sıcaklığın daha fazla hissedildiğini vurgulayarak, bu nedenle öğrencilerin sıcaklardan etkilenmemesi için sınavın tarihini diğer üniversitelere nazaran olabilecek en geç tarihe koyduklarını söyledi.

Erden, sınavda ölçtükleri özelliklerden bir tanesinin öğrencilerin dayanıklılığı olduğunun altını çizerek, ''Bu güneşten, sporcu oldukları için kondisyonu daha iyi olanlar daha az etkileneceklerdir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber