Polis sınavı için ilginç iddialar!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Mutlu'nun yazısı....

Dün 26 Ağustos'ta yapılan Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Sınavı'nda yaşanan skandalı yazmıştım. Sorular çalınmış, bu nedenle Adana'da bir kişi hakkında tutuklama kararı bile verilmişti.

Daha da ötesi; soruların sırf bu sınav için özel kurs düzenleyen bazı tarikat destekli dershanelere sızdırıldığı söyleniyordu.

Bu yazıma ilginçtir ki (en azından şimdilik) İçişleri Bakanlığı'ndan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yanıt gelmedi...

Fakat yurdun dört bir yanından kendileri ya da yakınları bu sınava girenlerden çığlıklar yükseldi... İddialar akıl alır gibi değil:

***

Adı bende saklı bir okur: ?Ben Karşıyaka'dan bir okurunuzum. Polislik sınavına çok yakın arkadaşlarım girdi. Hepsi bir cemaat dershanesi olan K.....'in öğrencisiydi. Sınava girmeden önce arkadaşlarımdan biri soruların büyük bir kısmının ellerine geçeceğini söyledi. Sınav öncesi yurtlarda kamplara alındılar. Yurtlarda da bir hiyerarşi söz konusuydu. Cemaate yakınlık derecesine göre adaylara 50 ile 70 arasında soru cevapları verildi. İkinci dereceden cemaate yakınlığı bulunanlara ise 2002-2006 ÖSS sorularına çalışmaları söylendi. Sorular da oradan çıktı! Cevapları alan arkadaşlarım sınavı kazandı.?

Halil Taş-Gaziantep: ?Ben 32 yıl görev yapan bir polis emeklisiyim. Çocuğum da benim mesleğime devam etmek istedi, sınava girdi. Üç yıldır dershanelere yılda 1,5 milyar para ödüyoruz. Ama kazanamıyor. İşin en garip tarafı, çocuklara ÖSS gibi bir sınav sonuç belgesi gönderilmiyor. Kaç doğru yapmış, kaç yanlış; bilemiyoruz.?

Buğra Okay: ?Ben de sınava girdim. 80 puan beklerken 54 puan aldım. Fethullah Gülen cemaatinden olanlar ise rahatlıkla kazandı. Çünkü onlar sınavdan bir hafta önce gittikleri kursun düzenlediği kampa alındılar. Sorular onlara o kampta dağıtıldı. Dikkat ederseniz bu sınavı Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi yapmıyor. Neden??

Fidan Garipler: ?21 yıllık öğretmenim. Oğlum bu yıl Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'na başvurdu. Mülakatta kolundaki küçük aşı izi yüzünden elendi. Oysa daha büyük yarası olanların, boy-kilo orantısı bulunmayanların, boyu 1.64'ü geçmeyenlerin mülakatı kazandığını gördük. Benim 1.90'lık oğlum şimdi depresyona girdi. Bizim de tarikatçı mı olmamız gerekiyor??

Mehmet Türkoğlu: ?Bahsettiginiz tarikat desrhaneleri haftalık kamplarda kadrolaşmaya müsait gençlere soruların tamamını, yalnız Adana'da değil, tüm illerde vemişlerdir. Ben de bir polis adayı babası olarak tüm bunlara şahit oldum. ?Siz neden sorulara ulaşamadınız' derseniz bizim gibi vatandaşların tarikatlarla tekkelerle işi olmaz... Zaten onlar da vermezler.?

Adana Avşar takma isimli okur: ?Adana'daki bütün cemaat dershaneleri, soruları önceden dağıttı. Bu sınav sizin de söylediğiniz gibi derhal iptal edilmeli.?

Mehmet Açıkalın: ?Elazığ'dan Adana'ya bu sınav için öğrenci götürüldü. Buna kendim şahit oldum. Medya bu işin peşini bırakmasın.?

*****

GÜNÜN SORUSU

Sorum Emniyet Genel Müdürlüğü'ne:

Üzerine bu kadar büyük bir şaibe düşmüş sınavı iptal etmek için daha ne bekliyorsunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber