6 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 6 EYLÜL 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-ADLİ YIL AÇILIYOR

-Yeni adli yıl, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in katılacağı törenle açılıyor. Törende, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok konuşma yapacak. (Saat:10.00)

-Yargıtay Onur Günü Kokteyli, Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla Devlet Konukevi'nde yapılacak. (Saat:20.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

-Cumhurbaşkanı Gül, haftalık olağan görüşme kapsamında Başbakan Erdoğan'la görüşecek. (Saat:15.30). Gül, görüşme öncesinde, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı Köşk'te kabul edecek. (Saat:14.30)

-PAKİSTAN ASKERİ GÜNÜ KUTLANIYOR

-Pakistan Büyükelçiliğinde Pakistan askeri günü resepsiyonu verilecek (saat 18.30)

-ESKİ İSRAİLLİ DİPLOMAT: ?ERMENİLER, YAHUDİLERİ VE MÜSLÜMANLARI KATLETTİ?

- Jerusalem Post'ta bir makale yayınlayan İsrail'in Washington Büyükelçiliği eski Müsteşarı Lenny Ben-David, İsrail hükümeti ve ABD'deki Yahudileri, Ermeni iddiaları konusunda ?dikkatli? olmaya çağırırken Ermenilerin yüzbinlerce Müslüman ve binlerce Yahudi katlettikleri yolundaki bilgi ve duyumlara dikkat çekti.

-Ermenilerin gerçekleştirdiği katliamlardan söz edilmediğini belirten Ben-David, ?İsrail hükümeti ve ABD'deki Yahudiler, Türkiye'ye yönelik Ermeni iddialarının oluşturduğu mayın tarlasına basarken dikkatli olmalı? uyarısını yaptı.

-FRANSA İLE YENİ SAYFA

-Son yıllarda iyice yıpranan Türkiye-Fransa ilişkilerinde yeni bir sayfa açılıyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faure'nin hafta başında Ankara'da yaptığı siyasi danışmalarda ?tarihsel iyi ilişkilerin canlandırılması? kararı verildi.

-Bu kararın uygulanmasında kilit rol oynayacağı Fransa'nın yeni Ankara Büyükelçisi Bernard Emie de, geçen Cumartesi günü Türkiye'ye geldi. Emie'nin güven mektubunu Cumhurbaşkanı Gül'e sunması için en kısa sürede randevu bekliyor.

-KOMİSYON, AVRUPA'DAKİ "ŞEHİR EFSANELERİNE" AÇIKLIK GETİRDİ

-AB Komisyonu, ?Euromit? olarak anılan, ?AB ortak prezervatif boyu belirleyecek?, ?Bombay Mix yemeğinin adı Mumbai Mix? olarak değiştirilecek?, ?Bürokratlara viagra yardımı yapılacak? gibi şehir efsanelerinin doğru olmadığı şeklinde bir açıklama yaptı.

-TÜİK DIŞ TİCARET ENDEKSLERİNİ AÇIKLIYOR

-TÜİK, ihracat ve ithalat miktar ve birim değer endekslerinin Temmuz sonu değerlerini açıklayacak. (Saat 10.00)

-TEŞVİKLERDE ARSLAN PAYI 10 İLİN

-Yılın ilk yedi ayında teşvik belgesine bağlanan 16.6 milyar YTL'lik yatırımın 7.8 milyar YTL ile yaklaşık yarısı on ilde gerçekleştirilecek. İstanbul yatırımlarda tek başına yüzde 17 pay aldı. Diğer 71 ilin toplam payı ise yüzde 52.8.

-DIŞ DENGE İÇİN OLMASI GEREKEN DOLAR KURU 2.1 YTL

-Türkiye ve dış ticaret yaptığı ülkelerdeki enflasyon ve kur artışları dikkate alındığında Türk parası, 2001 yılından bu yana döviz karşısında reel olarak yüzde 48.4 değerlendi.

-KONUT YAPMAK PAHALANDI

-Yılın ilk yarısında yapı ruhsatı alınan ortalama büyüklükte bir evin Arsa bedeli hariç yapım maliyeti 85 bin, apartman dairesinin inşaat maliyeti ise 77.5 bin YTL düzeyinde gerçekleşti.

-MERSEDES BENZ TÜRK'ÜN 40. YILDÖNÜMÜN

-DaimlerChrysler AG Yönetim Kurulu, Mercedes Otomobil Grubu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, DaimlerChrysler Kamyon Grubu Başkanı ve DaimlerChrysler AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Renschler ve Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler, 1967 yılında kurulan Mercedes-Benz Türk A.Ş.'nin 40. yılı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat:11.00)

-ÜLKER VE DENİZBANK İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

-Ülker Şirketler Topluluğu Mali Hizmetler Grubu Başkanı Atilla Kurama ve Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, düzenleyecekleri basın toplantısı ile iki kurumun ortaklaşa hayata geçirecekleri projeleri kamuoyuna duyuracaklar. (Saat: 10.00)

-ULUSAL CEVİZ ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI KAMAN'DA YAPILIYOR

-Türkiye'de ceviz yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlayan ve her yıl düzenlenen Türkiye Ulusal Ceviz Çalışma Grubu toplantısı yarın Kırşehir'in Kaman ilçesinde başlayacak.

-ANKARA KÜLTÜRLERARASI FİLM FESTİVALİ 22 KASIM'DA BAŞLIYOR

-AFSGD Ankara 3. Kültürlerarası Film Festivali 23-29 Kasım'da dünya filmlerini Ankaralı sinemaseverlerle buluşturacak.


AA, 6 EYLÜL 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

1- Yeni adli yıl başlıyor.

- Adli yılın başlaması dolayısıyla Yargıtay'da; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılımıyla düzenlenecek törende, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok konuşacak.

- Yargıtay Başkanı Arslan ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Arslan'ın, Devlet Konukevi'nde vereceği kokteyle Başbakan Erdoğan da katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ve beraberindeki Yönetim Kurulu ile Meclis Kurulu üyeleri de Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

3- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Paris'te, UNESCO'nun Mevlana'nın 800. doğum yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği etkinlikte konuşacak.

4- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 150 kişilik bir heyetle yapacağı Çin gezisi ile ilgili olarak İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Bakan Tüzmen, daha sonra 4. Uluslararası Mermer Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katılacak.

5- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Para Politikaları" konulu konferans verecek.

6- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TGS Başkanı Ercan İpekçi ve Yönetim Kurulu üyelerini TBMM'de kabul edecek.

7- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

8- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, "Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi" ICANAS 38'in içeriği hakkında Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

9- Karadeniz Ereğli'de "Sulh 2007" Arama Kurtarma ve Deniz Kirliliğine Müdahale Tatbikatı devam ediyor.

10- Koç Holding sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "10. Uluslararası İstanbul Bienali"ne ilişkin basın toplantısı yapılacak.

11- 20. Uluslararası Yapı 2007 Ankara Fuarı, Altınpark Expo Center'da açılacak.

12- Kamu ve özel tohumculuk kuruluşlarının katılacağı "Serin İklim Tahılları Tohumculuğu Yıllık Toplantısı" Ankara'da yapılacak.

13- Açılış...Toplantı...Festival..

- TARİŞ Genel Müdürlüğü'nde, yeni genel müdürün göreve başlaması nedeniyle basın toplantısı yapılacak.

- Mercedes-Benz Türk AŞ'nin 40. yılı nedeniyle, Mercedes Otomobil Grubu Başkanı Dieter Zetsche ve Mercedes-Benz Türk AŞ Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler'in de katılımıyla İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

- Bulgaristan Yambol Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Anadolu Moda Show 2007/Kış Konya 4. Hazır Giyim Fuarı KTO/Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak. Fuarla eş zamanlı olarak Konya 2. Moda Günleri defilesi de sunulacak.

- Ülker Şirketler Topluluğu ve Denizbank arasında, KOBİ'lere yönelik olarak gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde hayata geçirilen projenin tanıtılacağı basın toplantısı İstanbul'da düzenlenecek.

- 3. Uluslararası Trabzon Kültür ve Sanat Festivali, festival yürüyüşü ve açılış töreni ile başlayacak.

- 21. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çeşitli etkinliklerle başlayacak.

- Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenlerle kutlanacak.

- 76. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında 3. Türkiye Acil Tıp Kongresi başlıyor.

14- Otomotiv ihracatını AB sırtladı...

- Yılın 8 ayında, otomotiv ihracatının yüzde 78,6'sı AB ülkelerine yapıldı.

- İhracatın yaklaşık yarısı Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere'ye gerçekleştirildi.

15- "Mavi kelebek"ler uçmaya hazır...

- Bossa AŞ tarafından hazırlanan proje kapsamında Adana'nın tüm ilçe ve köylerinde ilköğretime başlayacak 9 bin 500 öğrencinin önlükleri okullarına gönderildi.

- Firma, gelecek yıl il genelindeki ilköğretime başlayacak 24 bin öğrenicinin tamamına mavi önlük vermeyi planlıyor.

16- Yabancı gözüyle Antalya...

- İklimi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en çok göç alan illerinden biri olan Antalya, yabancıların da yerleşmek için en çok tercih ettikleri şehirlerden biri.

- Bu yıl 8 milyon turist rakamını aşmayı hedefleyen Antalya'da turistler ile kentte yaşayan yabancılar; şehri, en çok iklimi, misafirperver insanları ve doğal güzellikleri için seçtiklerini belirtiyorlar.

17- Ramazan sofraları için hazırlanan yemekler...

- Ramazan ayında, Türkiye'nin birçok bölgesinde yapılan yemeklerin yanı sıra yöresel yemekler sofraları süslüyor.

- Erzurum'da ayran aşı çorbası ve kadayıf dolması, Ardahan'da katmer ve un helvası, Erzincan'da gasefe ve ekşili, Kars'ta erişte pilavı, Iğdır'da revani, ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor.

- Adana'da siyah havuçtan yapılan şalgam, hiç bir sofradan eksik olmayan bir yöre içeceği.

- Şanlıurfa'da yemeklerin yanında ikram edilen ve sebzelerin ezilmesiyle hazırlanan bostana ise iftar sofralarının meşhur salatalarından.

- Ramazan ayında Diyarbakır'da kaburga dolması, ekşili güveç ve kadayıf, Siirt'te büryan ve perde pilavı, Mardin'de semusek ve kibe mumbar dolması sofraları süslüyor.

18- Gökmedrese mavi çinilerine kavuşuyor...

- Sivas'ta adını gök mavisi çinilerinden alan ve "mavi medrese" olarak da anılan tarihi Gökmedrese'de başlatılan onarım çalışmaları kapsamında, yıpranma sonucu dökülen çinilerin toplanarak yerine monte edilmesi çalışmaları başladı.

19- (A) Milli Futbol Takımı, Malta ile 8 Eylül Cumartesi günü yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı için bu ülkeye gidecek.

20- 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri, İspanya'da sürüyor.

21- (A) Milli Bayan Basketbol Takımı, İtalya'da katılacağı özel turnuva için bu ülkeye gidecek.

22- Beşiktaş Kulübü Bağcılar Futbol Okulu'nun açılışı yapılacak.

- Törene, kulüp yönetim kurulu üyeleriyle (A) takım futbolcularının da katılması bekleniyor.

23- Binicilikte, hafta sonunda İstanbul'da yapılacak Atatürk, İnönü ve TSYD Kupaları'nın tanıtımı amacıyla TSYD Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenlenecek.

24- Futbolda, Fortis Türkiye Kupası 1. Kademe maçları, bugün yapılacak tek karşılaşmayla sona erecek.

- Boluspor, Samsunspor ile Bolu Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber