Atatürk'e secde görüntülerinde, okul müdürleri açığa alındı

İstanbul Ümraniye ve Beylikdüzü, Gaziantep ve Bursa'daki bazı okullarda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programları kapsamında, Atatürk fotoğrafı önünde küçük çocukların secde ettirilmesi büyük tepki uyandırmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada ilgili tüm okul müdürlerinin açığa alındığını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2019 18:03, Son Güncelleme : 18 Kasım 2019 20:28
Atatürk'e secde görüntülerinde, okul müdürleri açığa alındı

İstanbul Ümraniye ve Beylikdüzü, Gaziantep ve Bursa'daki bazı okullarda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programları kapsamında, Atatürk fotoğrafı önünde küçük çocukların secde ettirilmesi büyük tepki uyandırmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, konu ile ilgili haberler üzerine soruşturma başlattı. Bakanlık, soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir. Bakanlık maarif müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber