Polis sınavını bundan sonra ÖSYM yapacak!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Mutlu'nun yazısı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Sınavı'nda yaşanan skandal konusundaki suskunluklarını nihayet bozdu... CHP Meclis Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da bir basın toplantısı düzenledi ve yazılarımdan yola çıkarak, sınavın iptal edilmesini istedi...

Önce sabah saatlerinde Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli aradı ve 26 Ağustos'ta 22 merkezde yapılan sınavın sorularının tarikat destekli bazı dershaneler tarafından adaylara dağıtıldığı iddialarını araştırdıklarını belirtti.

Sınav sorularını hazırlayan beş öğretim üyesinin sınavdan önce bir odaya kapatıldığını, sınav saatine kadar da kimseyle görüştürülmediklerini belirten Çiçekli şunları söyledi:

?Bu beş kişiye daha sonra matbaa işçileri de katılıyor. Soruları hazırlayan veya gören herkesin 10 gün boyunca dünyayla ilişiğini kesiyoruz. Bu nedenle soruların sınavdan bir hafta önce sızdırıldığı iddialarını çok mantıklı bulmuyorum. Ama yine de araştırıyoruz. Eğer bir usulsüzlük saptarsak, gereğini yaparız.?

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ: ?OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ!'

Vadi Çiçekli'den sonra bu kez Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal aradı.

Adana'da soruların çalındığının ve üç öğrenciye verildiğinin belirlendiğini doğrulayan Köksal, soruların internet ya da cep telefonu aracılığıyla başkalarına da sızmış olabileceğine ise ihtimal vermediğini, ancak yine de konuyu aydınlatmak için müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Sınavın iptaline müfettiş raporu doğrultusunda karar vereceklerini belirten Köksal'a, bu tür şaibelerin ortadan kalkması için sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne yaptırmayı düşünüp düşünmediklerini de sordum...

Aldığım yanıt son derece olumlu:

Emniyet Genel Müdürü, yasaların elvermesi durumunda bu sınavı gelecek yıldan itibaren ÖSYM'ye yaptırmayı planladıklarını anlattı.

Böylece ben de günlerdir uğraştığım bu konuda ilk somut sonuca ulaşmış oldum. Çünkü bu sınavların ÖSYM tarafından yapılması, polis teşkilatına gölge düşmesini önleyecek ilk adım!

***

Hazır bulmuşken Sayın Genel Müdür'e, yıllardır konuşulan ?Emniyet'te tarikatçı örgütlenme? iddiaları konusundaki düşüncelerini de sordum.

Aldığım yanıt kısa ve net oldu:

?Bu teşkilatın başında ben varım. Böyle bir örgütlenmeye izin vereceğimi kim söyleyebilir??

Keşke daha ?kurumsal? bir yanıt duyabilseydim.

DAVA AÇIN!

Bu yılki polis sınavını kazanamayan adaylar, puanlarının kendi hesapladıklarının çok altında geldiğini söylüyorlar.

Şu ana kadar bine yakın itiraz dilekçesi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ulaştı.

Bu adayların sınav kağıtları tekrar okunacak.

Ben haklarının yenildiğini düşünen veya soruların bazı tarikat dershanelerine sızdırıldığını öne süren adaylara idare mahkemelerinde ?sınavın iptali? için dava açmalarını öneriyorum.

Çünkü müfettişlerin ?temiz? rapor vermeleri durumunda bu sınavın iptali, ancak İdare Mahkemesi'nin vereceği kararla mümkün olabilecek!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber