7 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 07 Eylül 2007 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 7 EYLÜL 2007 CUMA GÜNDEMİ

-CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN İKİNCİ RESMİ KABUL

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çarşamba günü verdiği ve devlet erkanının davet edildiği resmi kabulün ardından bugün de medya, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası için ayrı bir resepsiyon düzenliyor. (Saat:16.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, resmi kabulden önce, Danimarka Ankara Büyükelçisi Kim Jorgense, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'yu ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.15/14.30/14.50/15.10)

-AKP İL BAŞKANLARI TOPLANIYOR

-AKP İl Başkanları toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. Erdoğan, seçimlerden sonra ilk kez yapılan toplantıda konuşma yapacak. (Saat:11.00)

-9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL: ?YÜZDE 47 OY KAYGILARI ORTADAN KALDIRMAZ?

-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, siyasi iktidarı seçim öncesi eleştirenlerin, iktidar yüzde 47 oy aldı diye eleştirilerinin veya kaygılarından vazgeçmediğini söyledi. Demirel, ?Seçim öncesi eleştiriler veya kaygılar ortadan gitmiş değildir? dedi.

-3N İHALESİ YAPILIYOR

-3N ihalesi Telekomünikasyon Kurumu'nda yapılıyor. İhale için Vodafone, Avea, Türkcell ve France Telekom şartname alırken, ihaleye katılmak için sadece Turkcell dosyasını teslim etti. (Saat:10.00)

-MECLİS TV, GÜLDAL MUMCU'YA BAĞLANDI

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Yayın Danışma Kurulu'nu, TBMM Başkanvekilleri arasından CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'ya bağladı

-Kurulun, 1 Ekim'de Meclisin yeni yasama dönemine başlamasıyla birlikte yapacağı ilk iş, siyasi partilerin Meclis Tv'den yayınlanacak haftalık grup toplantılarıyla ilgili programı kesinleştirmek olacak. Bu program belirlenmediği için bu hafta başında, basına açık yapılan AKP Meclis Grup toplantısı Meclis Tv'den canlı yayınlanamamıştı

-AİLELERİN BORÇ YÜKÜ AĞIRLAŞTI

-Hane halkının bankalar, katılım bankaları ve tüketici finansman şirketlerine olan tüketici kredisi borçları ile bireysel kredi kartlarındaki taksitli ve takipteki borçlarının toplamı son bir yılda 15 milyar YTL artarak 73 milyarı aştı.

-BORSA'DA YABANCI YATIRIMCI KÜPÜNÜ DOLDURDU

-Döviz bozdurup Borsa'ya giren son bir yılda dolar bazında yüzde 51 kazandı.

-TÜRK ŞEHİRLERİNDE SUYA ERİŞİM SORUNU VAR

-Dünya Bankası'nın Avrupa ve Orta Asya ülkelerindeki ekonomik gelişmeleri incelediği ?Mali Politika ve Ekonomik Büyüme: Doğu Avrupa ve Orta Asya'dan Çıkarılan Dersler? başlıklı raporunda, kent ve kırsal merkezlerin su elektriğe erişim düzeyi de incelendi.

-BAŞBAKAN'A ?BEŞ MİLYON YEŞİL KARTLININ HAKKI ALINDI MI?? SORUSU

-DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, 5 milyon yeşil kart sahibinin haklarının ellerinden alınıp alınmadığını sordu.

-DIŞİŞLERİ BAKANI BABACAN PORTEKİZ'E GİDİYOR

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nA katılmak üzere Portekiz'e gidiyor.

-ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELECEK

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelecek. (Saat:14.30)

-TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN BAKAN EKER'E ZİYARET

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Bakanlık'ta kabul edecek. (Saat:11.00)

-BAKAN BAŞESGİOĞU KAMU-SEN GENEL BAŞKANI AKYILDIZ'I KABUL EDECEK

-Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'ı kabul edecek. (Saat:14.00)

-EEMEA KONFERANSI İSTANBUL'DA

-Yapı Kredi'nin ana hissedarlarından UniCredit'in dört yıldır düzenlediği Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki Gelişmekte Olan Piyasalar (EEMEA) konferansının bu yılki toplantılarının İstanbul'da gerçekleştirilecek olmasına ilişkin olarak, UniCredit Yatırım Bölümü Direktörü Martin Rauchenwald ve UniCredit Yatırım Araştırma Bölümü Direktörü Mark Robinson'un katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek. (Saat:10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber