Praktiker, Ankara Etlik'te açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Praktiker, Türkiye pazarında büyümeyi amaçlıyor

Praktiker Türkiye Müdürü Frank Bednar, 2006 yılında Türkiye'de 100 milyon avro ciroya ulaşan Praktiker'in, önümüzdeki yıllarda yeni mağazalar açarak, Türkiye yapı marketi pazarında büyümeyi amaçladığını bildirdi.

Yapı marketi zincirlerinden Praktiker'in, Ankara'daki ikinci Türkiye'deki 9. mağazası, Etlik Antares Alışveriş Merkezinde bugün açıldı.

Söz konusu açılış nedeniyle Ankara'ya gelen Praktiker Türkiye Müdürü Frank Bednar, dün akşam Divan Otelde basın mensuplarıyla akşam yemeğinde biraraya geldi.

Bir Alman firması olan Praktiker Grubunun, 9 ülkede, 400'ün üzerinde marketi ve yıllık yaklaşık 4 milyar avro toplam cirosuyla Avrupa'nın önde gelen yapı marketi zincirlerinden biri olduğunu vurgulayan Bednar, yapı marketlerin az geliştiği, ekonomik büyümenin güçlü ve talebin fazla olduğu yerlere gitmeye devam edeceklerini söyledi.

Praktiker olarak şu anda, Almanya'nın yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Lüksemburg, Polonya, Romanya, Türkiye, Macaristan ve Ukrayna'da faaliyet gösterdiklerini belirten Bednar, Sırbistan, Arnavutluk ve Moldova'da da araştırmaların devam ettiğini, kısa zamanda bu ülkelere de mağaza açmayı planladıklarını kaydetti.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Türkiye'deki faaliyetlerini 1998 yılından bu yana sürdüren Praktiker'in, Ankara, Gaziantep, Konya, İstanbul, Adana ve İzmir olmak üzere 6 ilde, toplam 9 market ile hizmet verdiğini hatırlatan Bednar, ?Toplam 77 bin 500 metrekare satış alanında müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunan Praktiker, 850'den fazla kişiyi istihdam ediyor. 2006 yılında 100 milyon avro ciroya ulaşan Praktiker, önümüzdeki yıllarda yeni mağazalar açarak Türkiye yapı marketi pazarında büyümeyi amaçlıyor? diye konuştu.

Ankara'daki 2. mağazalarını açmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Bednar, ?Ankara'nın sürekli gelişmesi nedeniyle yeni bir yatırım daha yapmaya karar verdik. Etlik mağazamız, Praktiker olarak önümüzdeki dönemde Türkiye'de yeni yatırımlar yaparak, ülke ekonomisine ve istihdama katkıda bulanacağımızın önemli bir göstergesidir? dedi.

Bundan sonraki mağazalarını İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Forum Alışveriş Merkezinde açacaklarını, Bodrum ve Antalya başta olmak üzere Ege ve Akdeniz'de mağaza açmayı plandıklarını, Ankara'da da 3., 4. ve 5. mağazaları açmayı hedeflediklerini belirten Bednar, ?3-4 yıl içerisinde Türkiye'ye 10 yeni mağaza daha açmayı hedefliyoruz? dedi.

MÜŞTERİNİN YÜZDE 55'İ ERKEK

Praktiker Türkiye Pazarlama Müdürü Ayşe Kırımlı da, Praktiker'e gelen müşterilerin yüzde 55'inin erkek, yüzde 45'inin de kadın olduğunu söyledi.

Türkiye'de kadınların tamire uzak olduğunu anlatan Kırımlı, ?Kadınlarımıza kendi kendine yapma fikrini yerleştirme için 'kendin yap' atölyeleri kurduk. Basit tamir işlerinin de kadınlar tarafından yapılabileceğini anlatmak istiyoruz? dedi.

Avrupa müşterisi ile Türk müşteriler arasındaki farkın sorulması üzerine de Bednar, Alman tüketicisinin fiyat bilincine sanip olduğunu, Türk müşterilerin de yeni şeylere açık ve hızlı adaptasyon kabiliyetleri olduğunu kaydetti.

Yapı marketlerin bir binanın kabası bittikten sonra devreye girdiğini anlatan Bednar, Türkiye'de tüketicilerin hala nalbur ve hırdavatçı gibi yerlerden yapı malzemesi aldığını, bu nedenle türkiye'de yapı marketlerin pazar payının şu anda yüzde 5-6 düzeyinde bulunduğunu ifade etti.

PRAKTİKER ETLİK AÇILDI

Öte yandan bugün açılışı yapılan ve 8 bin metrekarelik büyüklüğüyle Praktiker'in tek katta en geniş satış alanına sahip mağazası olarak dikkati çeken Praktiker Etlik Antares Alışveriş merkezinde; banyo, mutfak, yapı, boya, sıhhi tesisat, halı, dekorasyon, ev gereçleri, aydınlatma, oto aksesuar, ahşap, hırdavat, makine, aksiyon, bahçe gibi ürünlerin yına sıra çağrı merkezi, mimari danışmanlık, perde dikim merkezi, ücretsiz ahşap kesim, proje mutfak, nakliye ve montaj, ölçülendirme ve boyutlandırma, renk pınarı servisi, çerçeve hizmeti sunuluyor.

10 milyon avro yatırımla kurulan söz konusu mağazada, ?kendin yap' konsepti doğrultusunda hizmet sunulacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber