ASKİ'de görevden almaya ihale kuşkusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 11:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, barajlardaki su durumu ile ilgili yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle görevden alınan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Zülfikar Altay'ın, bir ihaleye ve Hazine borcuna şerh koyduğu için görevden alındığının iddia edildiğini belirterek, ?Düşülen bu şerhler kimlerin çıkarlarını bozmuştur?" dedi.

Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığına bir yazılı soru önergesi verdi. Ateş, Ankara'da yaşanan su krizi sonrasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kaç bürokratın görevine son verildiğini sordu.

-NEDEN İHALE Mİ? -

Ateş, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Altay'ın görevden alınmasının altında başka nedenler bulunduğunun iddia edildiğini belirterek şu soruları yöneltti:

?Bu iddialardan birincisi, Zülfikar Altay'ın ?300 bin adet elektronik kartlı su sayacı alımı ihalesi' şartnamesine ?ihaleye katılımı kısıtlayıcı hüküm varsa kaldırılması' hükmünü yazdırması, ikincisinin ise, ASKİ'nin Hazine Müsteşarlığı'na 140 trilyon TL civarında faiz işleyen borcu varken, Büyükşehir Belediye Başkanlığına, faizsiz ne zaman ödeneceği belli olmayan, 20 trilyon TL borç verilmesine, ?kurumun zarara uğratılmaması' gerekçesiyle şerh düştüğüdür. Bu iddialar doğru mudur? Zülfikar Altay'ın görevden alınması gerekçesi nedir?"

-KIZILIRMAK SUYU-

Ateş, Ankara'da yaşayanların sağlığını doğrudan etkileyecek olan Kızılırmak suyunun içilebilir olduğuna dair, yaptırılan bir araştırma veya rapor olup olmadığının da açıklanmasını istedi. Ateş, ?Varsa bu çalışmalar ve raporlar, hangi kurumlara, hangi tarihte yaptırılmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber