'Polis sınavı iptal edilecek mi?' sorusu...

Haber Giriş : 07 Eylül 2007 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Polis Meslek Yüksekokulu'na giriş sınavındaki soruların bazı kişiler tarafından önceden alındığı iddiası Meclis gündemine getirildi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesinde, sınavla ilgili şaibeler bulunduğuna dikkat çekerek, ?Sınavları iptal etmeyi düşünüyor musunuz?? diye sordu.

Ağyüz, ?polis olma onurunu taşımak için büyük bir heves ve çoşkusu? ile bu sınavlara giren, mülakatı kazanıp yazılı sınava girmeye hak kazanan ve sonuç açıklandığında başarısız olan öğrencilerin, şaibe söylentilerinden büyük rahatsızlık duyduklarını ve ciddi kurumlara karşı güvenlerinin sarsıldığını söyledi.

Ağyüz, Ağustos ayı içinde yapılan yazılı sınavlardaki soruların daha önceden bazı kişi ve çevrelerce bilindiği ve sınava giren öğrencilere verildiği iddiasının doğru olup olmadığının da İçişleri Bakanı tarafından açıklanmasını istedi.

Ağyüz, ?Bu sınava öğrenci hazırlayan bazı dershanelerin öğrencilerinin dikkat çekici boyutta sınavı kazanması tesadüf müdür?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber