Gül'ün atadığı ilk rektör görevi devir aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fazıl Tekin, görevi Prof. Dr. Necat Akgün'den devraldı.

ESOGÜ Senato Salonu'nda devir teslim töreni düzenlendi. Prof. Dr. Necat Akgün, Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı'dan görevi başarılı bir çalışmanın ardından Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanan Prof. Dr. Tekin'e devrettiğini söyledi.

Prof. Dr. Tekin'in uzun yıllar üniversitede önemli görevlerde yer aldığını ve bunları başarıyla yerine getirdiğini dile getiren Prof. Akgün, "Prof. Dr. Tekin'in, üniversiteyi çok daha iyi yerlere taşıyacağına eminim. Kendisine başarılar diliyorum'' dedi.

Üniversitenin başarısında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Akgün, pek az üniversitede yapılan devir teslim töreniyle görevini bir başka arkadaşına teslim ettiğini ve bundan da mutluluk duyduğunu kaydetti.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Akgün, rektörlüğün sembolü olan beyaz cübbeyi Prof. Dr. Tekin'e giydirdi.

Cumhurbaşkanı Gül tarafından bu göreve atanan Prof. Dr. Fazıl Tekin, Türkiye'nin saygın ve seçkin üniversitelerinden biri olan ESOGÜ'nün rektörlük nöbetini devraldığı için sevinçli olduğunu belirtti. Prof. Tekin, şahsını bu göreve layık gören mesai arkadaşları ve Cumhurbaşkanı Gül'e şükranlarını sunduğunu ifade ederek, ''Böyle bir üniversitede sorumluluk almak, önemli ve büyük bir olay. ESOGÜ, Atatürkçü düşünce anlayışı içinde yoluna devam edecektir'' ifadesini kullandı. Prof. Tekin, devir teslim töreninin ardından makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

5 Temmuz 2007'de yapılan ESOGÜ rektör adaylarını belirleme seçimlerinde 457 geçerli oyun 80'ini Prof. Dr. Fazıl Tekin alırken, diğer adaylar Prof. Dr. Gaye Usluer 116, Prof. Dr. Hasan Gönen 70, Prof. Dr. Erol Göktürk 68, Prof. Dr. Rüstem Kaya 63, Prof. Dr. Cem Keçik 49, Prof. Dr. Ruhi Uyar 9, Prof. Dr. Tahir Karasu ve Prof. Dr. Cemil Öğretir 1'er oy almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber