Başbakan'a dilekçe yazan kız öğrenciler okullu olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS (CİHAN)-Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde ilköğretimi bitiren kızlar, Başbakan'a geçen sene yazdıkları dilekçeyle istedikleri liseye kavuşacaklar.

Kız öğrenciler, "Okumak istiyoruz. Beldemizde lise olmadığı için, velilerimiz bizleri okutmuyorlar. Beldede lise yapın bizlerde okuyalım" diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istemişlerdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, okumak isteyen Gölbaşılı kızların imzalı dilekçelerini aldığı ve okumaları için, Milli Eğitim Bakanlığı'na talimat verdiği öğrenildi.

Bakanlığın talimatı üzerine beldeye gelen müfettişler, incelemelerde bulundu. Müfettişlerin belediye arsa verirse lisenin yapılacağını Belediye Başkanı Mehmet Avunç'a iletmesi üzerine Gölbaşı Belde Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısında lise ve öğretmen lojmanı yapılması için arazinin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisi için karar alındı.

Gölbaşı Belde Belediye Başkanı Mehmet Avunç, "Yıllardır beldemde liseye için ihtiyaç vardı. Buradaki velileri ikna edip kız öğrencileri başka yere okul kayıtlarını yaptırmak çok zordu. Kız öğrencilerimiz ise okumak istiyorlardı. Okumalarını devam ettirmek için, Başbakan'a dilekçe yazmışlar. Müfettişler de beldede lise yapılması için belediyeden arsa tahsisi yapılmasını istediler. Belediye olarak Eylül ayı meclis toplantısında konuyu görüştük. Meclis toplantısında oy birliğiyle karar verildi. Lise yapılması ve öğretmenlerimizin de lojmanlarında kalmaları için arsanın Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesi kararı çıktı." dedi.

Başkan Avunç, şu ana kadar belediye olarak, beldede yapılan 2 okul, pansiyon, sağlık ocağı ve karakol komutanlığı yerlerinin arsalarını verdiklerini hatırlattı.

Başbakana dilekçe yazan kız öğrenciler, "Belediye arsayı verdi. Lise temel atma töreninde Sayın Başbakanımızı burada görmek istiyoruz. Lise temel atma töreninde Sayın Başkanımızla beraber ilk harcı koyma sevincini yaşamak istiyoruz" dediler. Öğrencilerden Semra Gökalp, "Ben tarlada tütün yaparken abim bana belediyenin lise yapılması için arsa verdiğini söyemesi üzerine, oh be sonunda olacak diye çok sevindim. Mutluyum" şeklinde duygularını dile getirdi.

Başbakana dilekçe yazan kız Öğrencilerden Semra Gökalp ve Benazi Eser heyecan içinde durumu takip ettiklerini söylediler. Kızlar, belediyenin verdiği arsa için, Belediye Başkanı Mehmet Avunç'a Başbakan adına teşekkür ettiler.

Velilerden M. Sıddık Çelik ve Sadi Avunç, beldede lise yapılırsa kızlarını liseye kaydettireceklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber