Türkiye genelinde 3 bin sahte diş hekimi çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN (CİHAN)-Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, Türk halkının diş hekimliği hizmetlerinden yararlanamadığını söyledi. Yıldırım, Türkiye genelinde 3 bin sahte diş hekimi bulunduğunu açıkladı.

Mersin Taksim İnternational Groups Hotel'de diş hekimleri ile bir araya gelen Yıldırım, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı.

Diş hekimliği konusunda taleplerini ilgili bakanlığa sunacaklarını, bunların yerine getirilmemesi halinde de halka başvuracaklarını belirten Yıldırım, düzenledikleri toplantılarla devletin bu konuda nasıl bir yol izlemesi gerektiğini tartıştıklarını anlattı.

Türkiye'deki toplam nüfusun neredeyse tamamının sosyal güvence altın alınmasına rağmen bunun tam anlamıyla kullanılamadığını ifade eden Yıldırım, "Bunun nedeni konuya ilişkin insan gücünün istihdam etmemesi ve fiziki alt yapının yeterli olmaması. Konuya ilişkin yapacağımız toplantılar neticesinde taleplerimizi ilgili bakanlığa ileteceğiz ve bunların yerine getirilmemesi halinde halka başvuracağız. Yani vatandaşlarımıza (Siz vergi ödüyorsunuz ve bunun karşılığında hakkınız olan diş hekimliği hizmetlerini alamıyorsunuz. Devlet size bu hakkı vermiyor. Hakkınızı talep edin) diyeceğiz." dedi.

Ehliyetsiz bazı kişilerin diş hekimi kimliğiyle iş yeri açarak tedavi uyguladığına dikkat çeken Yıldırım, 3 bin civarında sahte diş hekimi bulunduğunu söyledi.

En büyük rahatsızlıklarının halkın sağlığının tehlikeye atılması olduğunu kaydeden Yıldırım, sağlık alanındaki tifo ve sarılık gibi bulaşıcı hastalıkların çok ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Sahte hekimlerinin bu işin eğitimini almadıklarını belirten Yıldırım, "Tek amaçları para kazanmak olduğu için ne kendilerini ne de halkı korurlar. Bunlar bir hastadan diğerine rahatlıkla giderler ve hijyen koşullarına uymazlar. Oysa gerçek hekimler, aldıkların eğitimler neticesinde hijyenin öneminin bilinci içinde çalışırlar ve hastalık bulaştırma riskini minimum seviyede tutarlar." diye konuştu.

Oda olarak sahte diş hekimliği ile mücadele konusunu gönülden destekledikleri ancak, bu desteğin bazı kesimler tarafından ''Pasta kavgası'' olarak değerlendirildiğini görüşünün savunan Yıldırım, amaçlarının daha fazla para kazanmak ve pasta kavgası yapmak olmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber