Feminist dernek başkanından Gül'e: Bir kadının yan odada hapsolması canımı acıtıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cesur kadından karar bekliyoruz

Çankaya Köşkü resepsiyonuna ilk kez çağrılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ?Hayrünnisa Hanım niye burada yok? diye soran feminist kadın derneklerinden Uçan Süpürge'nin Genel Koordinatörü Halime Güner ve Başkent Kadın Platformu'nun başörtülü başkanı Zeynep Piyade, Hayrünnisa Gül'e ?aktif first lady ol? çağrısı yaptı. Gül'ün, eşi Hayrünnisa Hanım için ?O güçlü bir kadın ve her şeyin üstesinden gelir? dediğini anımsatan Güner, ?Hayrünnisa Hanım, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği gibi cesur ve güçlü bir kadın ise, biz de ondan cesur kararlar bekliyoruz. Namus cinayeti ve erken evliliğe karşı yürütülecek mücadelenin başına geçerse çok faydalı olur? dedi. Çankaya'daki kabule türbanla katılan Zeynep Piyade ise Köşk'e giderek, Hayrünnisa Hanım'a hayırlı olsun ziyareti yapacaklarını açıkladı.

MUTSUZ KADININ EVİ

?Çankaya Köşkü'ne gidip gitmemekte çok tereddüt ettim. 30 yıldır kadının mutluluğu üzerine çalışmış biri olarak Köşk'te mutsuz bir kadının evine gidiyorum diye içim acıyordu? diyen Güner, bunu Gül'e de ilettiğini anımsattı. Güner, Gül'e ?Eğer siz Türkiye'de başarı elde etmişseniz bunda payı olan bir kadının yan odada hapsolması canımı acıtıyor? dediğini aktardı.

Abdullah Gül'ün şaşırdığını ve konuyu kapatmak istercesine ?O çok güçlü bir kadındır, hepsinin üstesinden gelir? dediğini belirten Güner, Gül'ün ?Hayrünnisa Hanım ile beni göreceğiniz günler de olacaktır, bunların hepsi geçecek? sözlerini yeterli bulmadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber