Araştırmalara göre, Hindistan'da alınan her 28 e-posta'dan biri virüs taşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 16:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

NEWDELHI (CİHAN)-Yapılan bir bilimsel çalışmaya göre, hayatın her kademesinde kullanılarak işleri kolaylaştıran internetin, Hindistan'da virüslü e-postalar nedeniyle tehdit altında olduğu bildirildi.

MessageLabs isimli şirketin yaptığı araştırma sonucunda, kötü niyetli sitelerde ciddi bir artışın yanı sıra "StormWorm" isimli yeni bir virüsün sanal posta kartları ve YouTube videoları aracılığı ile bilgisayarlara saldırdığı tespit edildi.

Söz konusu araştırmada Hindistan'da her 27,8 e-posta'nın birinin virüs taşıdığı vurgulanırken, "StormWorm" virüsünün dünya çapında ortalama 1,8 milyon bilgisayarı etkilediği açıklandı.

Öte yandan istenmeyen e-posta (spam) saldırılarına maruz kalan diğer ülkelerin başında yüzde 70,7 ile İsrael'in geldiğini bildiren araştırmacılar, Fransa'nın spam artışının oranının yüzde 9,5 İspanya'nın ise 9,2 olduğunu kaydetti.

Kullanıcı bilgilerini elde etmek için kurulan web sitelerin (bogus websites) Ağustos ayı itibari ile 0,32 oranında düşüş kaydettiğini ifade eden araştırmacılar, her 173,8 e-postanın birinde şifre çalma (phishing) vakasına rastlandığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber