Sıfır otoya talep düştü ikinci el pazarı coştu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıfır otomobillere olan talebin düşmesi ikinci el otoya yaradı. İkinci el oto galerilerinin satışlarında önemli oranda artış yaşandı

EYLEM ŞİMŞEK İSTANBUL

İkinci el otomobil piyasası, sıfır otomobillere olan talebin düşmesiyle satışlarda ciddi oranda artış yaşadı.

Uzun süren durgunluk döneminde ellerinde biriken otomobilleri satamayan galericiler, artık talebin sıfır otomobillerden kullanılmış otomobillere yöneldiğini söylüyor. Müşterilerin düşük modelli ve fiyatı 10 bin YTL'nin altındaki otomobilleri tercih ettiklerini belirten galericiler, Toyota'nın Corolla, Corona, Starlet, Tofaş'ın Doğan, Şahin ve Kartal modelleriyle Uno ve Renault'nun Broadway ve Spring modellerinin en çok talep gören otomobiller olduğunu belirtiyor.

DOD yetkililerine göre, 15 bin YTL'lik otomobil satışlarında bir hareketlilik yaşanıyor. Daha düşük fiyatlı otomobillere tercih olduğunu belirten yetkililer, üst gruplardaki otomobil satışlarında ise durağanlık olduğunu kaydediyor. Ramazan ayı öncesi olması ve okulların açılması satışlardaki yavaşlama sebeplerinden. Emin Otomotiv 2. El Birim Sorumlusu İlker Torçuk, 3 markanın satışında artış görüldüğünü belirterek, ?Toyota'ın Corolla modelleri ile Honda Civic, 16 bin YTL ile 22 bin YTL arasındaki araçlar tercih ediliyor. Volswogen'in Polo ve Golf'u da 12 bin YTL ile 24 bin YTL arasındaki modelleriyle tercih ediliyor? diye konuştu.

YENİ OTONUN DEĞERİ DÜŞÜYOR

İnsanların ikinci el otomobili tercih ettiğini belirten Torçuk, ?Çünkü kişi sıfır araç aldığı takdirde tekrar satmaya kalksa değeri düşüyor. Oysa ikinci elde böyle bir sorun yok. Şu an için durağanlık yok. Bizim satışlarımız son derece iyi. İzlenimlerimize göre insanlar Türkiye'de istikrar oluştuğu düşünüyor Bu da satışlarımızın hızlanmasına sebep oluyor? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber