Toplu görüşmede, taraflar tekrar bir araya gelecek

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerde anlaşmaya varamayan hükümet ve memurlar Uzlaştırma Kurulundan çıkan önerinin ardından yeniden bir araya gelecek. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun tarafları toplantıya çağırması bekleniyor.

Toplu görüşme masasından uzlaşmazlık zaptı imzalayarak kalkan memurlar ve hükümet Uzlaştırma Kurulu'ndan çıkan kararı değerlendiriyor. Uzlaştırma Kurulu;

1'inci 6 ay-Yüzde 2 zam

2'inci 6 ay-Yüzde 2 zam

Taban aylık-10 +10 YTL

Denge tazminatı-30+30 YTL

Memur maaşlarına birinci ve ikinci altı aylar için yüzde 2'şer zam yapılmasını önerdi. Taban aylıklarda iki dönemde 10'ar YTL'lik artış yapılsın diyen Kurul, denge tazminatı olarak ise 30'ar YTL ödensin önerisini getirdi.

Sendikalar ise toplu görüşmelerin son turunda ne istedi?

1'inci 6 ay-Yüzde 2 zam

2'inci 6 ay-Yüzde 2 zam

Taban aylık-20+20 YTL

Hükümet ile taban aylıklarda yapılacak zam konusunda anlaşmaya varamamıştı. Hükümet 10 YTL'lik önerisini 15'e çekmiş ancak sendikalar 20 YTL artış talebinde ısrarcı olmuştu.

Daha önce hükümetin yüzde 2 zam önerisini kabul eden ancak taban aylıktaki artış konusunda anlaşamayan sendikalar Uzlaştırma Kurulu'nun önerisini "en azından bir görüşme zemini oluştu" diye değerlendirdi.

Şimdi taraflar hükümet açısından uygulama zorunluluğu olmayan Uzlaştırma Kurulu kararını görüşmek üzere yeniden bir araya gelecek. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun hafta başında tarafları toplantıya çağırması bekleniyor.

Taraflar yine anlaşamazsa son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber