14 dilde 27 sözlük: Epiri Live

Haber Giriş : 10 Eylül 2007 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni nesil web sistemlerinde dünyadaki ilk akıllı sözlük sistemi Horizon Yazılım www.epiri.com adresinde yayına başlattı. Sitede, 14 dilde 27 sözlük bulunuyor.

Yeni nesil sözlük sistemleri aspx ajax teknolojisi ve silverlight destekli olmak üzere iki farklı şekilde yayınlanacak. Ajax versiyonu yayına başlayan sözlük , kısa bir süre sonra Silverlight versiyonu ile de yayında olacak.

Epiri live, Horizon yazılımın alt grubu olan ve Microsoft, General Electric, Michagen University , Avustralya Sağlık bakanlığı gibi kuruluşlara yeni nesil teknoloji altyapısı sağlayan Grafile tarafından tasarlandı.

Epiri live kullanıcıların internet sözlük kullanım alışkanlıklarını otomatik tamamlama özelliği ile tamamen değiştirecek. Kullanıcılar otomatiktamamlama özelliği sayesinde yeni kelimeler öğrenecek ve aradığını daha rahat bulabilecek. Otomatik tamamlama, aranan kelimenin başharflerini tamamladığı gibi içerenleri de getiriyor. Benzer kelimeleri tek tanımda gruplayarak okumayı kolaylaştıran sözlük, ücretsiz olarak hizmet verecek.

Sözlük kullanıcının işletim sistemi diline göre otomatik olarak dil değiştiriyor ve kullanıcısına göre dil seçeneği ile açılıyor. Epiri live, tüm veri sistemleri ( MsAccess, MsSql 2000, MsSql 2005, Oracle, DB2, MySQL, Interbase, Firebird ? ) ile çalışabiliyor.

Yüksek güvenlik ve hız için Horizon SQL ile de sunulacak yazılım, Horizon SQL ile verilerin 1024 bit e kadar şifrelenmesi ve korunmasını sağlayacak. Horizon SQL sayesinde verilerin kopyalanması, tamamının ya da bir bölümünün alınması engelleniyor. Veriler şifrelenmiş olarak güvenle dağıtılabilir olacak.

Horizon sözlükleri dünyadaki çeşitli üniversitelerden filologlar tarafından sürekli güncelleniyor.

teknolatte

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber