Kamu vakıfları için Maliye'ye şikayet yağıyor

Haber Giriş : 12 Mayıs 2003 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu vakıfları için Maliye'ye şikayet yağıyor

Maliye Bakanlığı'na trafikten sağlık hizmetlerine kadar pek çok konuda kamu vakıflarınca toplanan ?bağış'larla ilgili şikayetler geliyor. Hükümet ise bir yasal düzenleme çıkararak bu kurumların gelir ve harcamalarına sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

Maliye Bakanlığı, vatandaşlar için tam bir ağlama duvarına döndü. Bakanlığa gelen özel ve resmi başvurular, bakanlığın bu çerçevede yaptığı tespitler, ülkedeki çarpıklıkları, devletin de, vatandaşın da nasıl soyulduğunu gözler önüne seriyor. Maliye Bakanlığı'na, Türkiye'nin her tarafından hemen her konudaki şikayetlerin yer aldığı yüzlerce mektup geldiği belirtiliyor. Aynı şekilde çeşitli konulara ilişkin çok sayıda şikayet başvurusu yapılıyor.

Bu başvurularda sağlıktan eğitime, ödenen vergilerden devlet imkanlarıyla elde edilen özel gelirlere kadar pek çok alanda yaşanan adaletsizlikler ve eşitsizlikler örnekleriyle yer alıyor. Aynı şekilde devletin tespitlerinde kişi ve kuruluşların devleti nasıl soymak istediği ortaya konuyor. Sonuçta vatandaş da, devlet te soyulduğundan yakınıyor.

Hükümetin Acil Eylem Planı'nda da yer alan vakıf ve dernek gelirleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Yapılan toplantılarda kamu vakıf ve derneklerini kapatmanın Anayasa'ya aykırı olacağı; bunun yerine gelir ve giderlerine sınırlama getirilmesinin gündeme getirildiği belirtiliyor. Bu doğrultuda hazırlanacak yasa tasarısı ile günlük hayatımızın hemen her alanında vatandaştan para toplayan vakıf ve derneklerin bu tür faaliyetlerde bulunması yasaklanacak. Aynı şekilde bu kuruluşların harcamalarına da sınırlama getirilecek.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber