Öğretmenlerin ilgisi çocuğu okula bağlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmenlerin ilgisinin çocuğu okula bağlayacağını söyledi.

Atilla Gülsar, ilköğretim 1. sınıfına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin bir hafta önce okula alınıp, ilgili sınıf öğretmenlerinin gözetiminde oyun, drama ve sosyal etkinlikler yapmasının sağlandığını kaydetti.

Gülsar, bu sayede öğrencilerin öğrenme ortamını, okulu, sınıfını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini tanıyacağını vurgulayarak, öğrencilerin okul kurallarını öğrenmesi, evine güvenle gidip-gelme eğitimini almasıyla okula iyi bir başlangıç yapacaklarını söyledi.

Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatına güzel bir başlangıç yapabilmeleri için öğretmenlerin tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına etkin bir şekilde katılmaları gerektiğini belirten Gülsar, birinci sınıfların bir hafta erken başlamasının öğrencileri bir çok sıkıntıdan kurtardığını kaydetti.

Okula yeni başlayan bir öğrencinin kendini özel hissedeceğini kaydeden Gülsar, "Öğretmenle öğrencinin iyi bir iletişim kurabilmesi için gereken zaman bu şekilde verilmektedir. Öğretmen doğru iletişim kurabildiği zaman öğrencinin kapasitesi kısa sürede fark edilecek bundan sonra yapılacak olan çalışmalar bu doğrultuda yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Öğrenciyere de seslenen Gülsar, "Uzun bir eğitim öğretim sürecinin başındasınız. Sizler bizim geleceğimiz olacaksınız, mutlu yarınlarımız olacaksınız. Bu uzun yolculuğunuzda sizin yanınızda anneleriniz babalarınız ve çok kıymetli öğretmenleriniz olacaktır. Hepinize sevgilerimi sunuyor, bugün başladığınız eğitim öğretim hayatınız boyunca başarılı olmanızı diliyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber