Ülkü ocaklarından, kamusal alan uygulamasına tepki

Haber Giriş : 03 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkü Ocakları, kamusal alana tepki gösterdi. Tepkinin tarzı Türkeş'in Türkiye'nin mozaik olduğuna yönelik tartışmalarda sergilediği 'Ne mozaiği ulan...' tavrını anımsattı: 'Ne kamusal alanı ulan, Allah her yerde var'

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 'kamusal alan' açıklamalarına tepki göstererek, "Allah'ın varlığının bile kamusal alanda olup olmayacağı gibi bir tartışmayı açanların varlığından rahatsızlık duyuyoruz." dedi.

Satılmış, Ülkü Ocakları'nın www.ulkuocaklari.org.tr adresindeki internet sitesinde yaptığı açıklamada, Türk varlığını anlamlandıran değerleri yaşama ve yaşatmanın azınlık bir zihniyetin tahakkümüne göre belirlenmeye çalışıldığına dikkat çekti. "YÖK ve AKP iktidarı" başlığıyla verilen açıklamada, Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan ve Teziç'in de fotoğrafının yer aldığı afişe de yer verildi. Afişte ?Ne kamusal alanı ulan, Allah her yerde var' sözleri yer aldı. Bu sözler, MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in Türkiye'nin mozaik olduğuna yönelik tartışmalarda söylemiş olduğu "Ne mozaiği ulan..." sözlerini hatırlattı.

İnternet sitesinde yer alan açıklamasında Satılmış, "Demokrasi ve özgürlük kavramlarından, Müslüman-Türk milleti ancak bunların istediği ölçüde yararlanabilmekte ve Müslüman-Türkler, inançlarını yaşama noktasında sıkıntılara maruz kalmaktadır." dedi.

AK Parti'nin dayatmacı azınlığa karşı mücadele edemediğini anlatan Satılmış, şunları söyledi: "Başörtülü öğrenciler üstünde kâbus gibi çöken ve imam-hatip mezunlarının eğitim konusunda yol almasını engelleyen YÖK ve onun başkanı Erdoğan Teziç, İslami duyarlılıkları göstermeyi 'vebalılık' gibi algılarken Musevi vatandaşlara özel ilgi göstermektedir. Türkiye'de bulunan üniversitelere gönderdiği genelgede de Musevilerin dinî inançlarına gösterdiği hassasiyeti gözler önüne sermektedir." Türkiye'nin kendi evlatlarına baskıyı, zorbalığı reva görürken, Türk ve Müslüman olmayanlara her türlü ?kolaylığı ve duyarlılığı' gösterebildiğini ifade eden Satılmış, kamusal alan sözleriyle inançlı insan avı başlatıldığını kaydediyor.

Çanakkale'de, Sakarya'da, Malazgirt'te, Dumlupınar'da destanlar yazan ve Türkiye'de bize yaşayabilme imkanı veren bir neslin devamı olduklarını vurgulayan Alişan Satılmış, "Allah'ın varlığının bile kamusal alanda olup olmayacağı gibi bir tartışmayı açanların varlığından rahatsızlık duyuyoruz. Bu tartışmayı başlatanların beyninin buzlanma ve düşüncelerinin örümcekleşme sürecinin nasıl noktalanacağını çok merak ediyoruz. Halkın seçtikleri ve atanmış bürokratlar karşılıklı bir şekilde paslaşmakta; olan, bu ülkenin inançlı insanlarına olmaktadır. Robot gibi sadece beynine yüklenenlerle hareket eden devlet adamları ve bürokratlarla bu ülkenin kendi özünü yaşaması mümkün değildir." dedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber