Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında oluşturulan çalışma grubu ile personel ihtiyacı duyulan alanların envanteri çıkartılacak ve buna göre personel dağılımı yapılacak.

Haber Giriş : 12 Mayıs 2003 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında oluşturulan çalışma grubu ile personel ihtiyacı duyulan alanların envanteri çıkartılacak ve buna göre personel dağılımı yapılacak.

Başbakan Erdoğan, kamuda personelin etkin kullanımı ve işsizliğin önlenmesi için düğmeye bastı. Personel ihtiyacı duyulan alanların envanteri çıkartılacak ve buna göre personel dağılımı yapılacak.


Hükümet, kamuda çalışan personelin daha etkin kullanılması ve işsizliğin önlenmesi için çalışma başlattı. Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında kurulan çalışma grubu, kamuda çalışan personelin envanterini çıkartacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kamuda çalışan personelin etkin kullanımı konusunda bir genelge yayınladı. İşsizliğin önlenmesi, etkin istihdam sağlanması için çalışma başlatan hükümet, personel azlığı çekilen alanlarda insan gücü planlaması yapmayı hedefliyor. Bunun için Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında çalışma grubu oluşturuldu. Başbakan Erdoğan genelgesinde, dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve işsizliğin giderilebilmesi ve kaynakların etkin, verimli kullanılmasının önem taşıdığını vurguladı.

Bazı alanlarda yığılma var

Bazı alanlarda ihtiyaç fazlası personel bulunurken bazı alanda yeterli eleman yetiştirilemediği ifade edilen genelgede, "Bu sorunun aşılması için kapsamlı bir insan gücü planlanması ve bu sonuçlara göre kısa ve uzun vadeli eğitim programları düzenlenmesi, hazırlanan Acil Eylem Planı'nda özellikle 'işsizliğin önlenmesi' başlığı altında öngörülmüştür.

İşsizliğin sadece bir üretim faktörünün israfı değil, aynı zamanda büyük ölçüde bir insanlık sorunu olarak ele alınması 59. Hükümet Programında da belirtilmiş ve öncelikle arz yanlı politikaların kullanılacağı ifade edilmiştir" görüşlerine yer verildi.

İstihdamı artırma projeleri
Ülke genelinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizlik sorununa çözüm üretilmesi ile de şu tedbirler alınacak:

Gerektiğinde konuyla ilgili kurul, komite gibi çalışma grupları oluşturulması,

Kaynak temini ve kullanımı için gereken koordinasyonun yürütülmesi,

Gerçekleştirilen çalışmaların periyodik olarak Başbakan'a sunulması konusunda Devlet Bakanı Beşir Atalay görevlendirilmiştir. Başbakan Erdoğan, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının istihdamı geliştirme konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini de istedi
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber