Yurtta hava durumu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURTTA HAVA TAHMİNİ

Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı, tüm yurtta 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı, zamanla Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 28

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27

İzmir: Az bulutlu ve açık 29

Adana: Az bulutlu ve açık 32

Antalya: Az bulutlu ve açık 30

Samsun: Parçalı bulutlu 24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 26

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33

İHA


Karadeniz genelinde yağmur geçişleri devam edecek. Ülke genelinde geleceler serin geçmeye başladı, bugünlerde sıcaklıklar rüzgarın durumuna göre günlük değişiklikler gösterecek.

İstanbul'da hava parçalı bulutlu, rüzgar hafif esiyor. Salı günü sıcaklık biraz yükselecek ama çarşamba günü hava yine serin olacak.

Ankara'da gece sıcaklığı 13 dereceye kadar iniyor. Yarın sıcaklık artacak.

İzmir'de önümüzdeki günler güneşli ve sıcaklık yeniden 30 dereceyi geçecek.

Bursa parçalı bulutlu, Adana'da hava parçalı bulutlu, İstanbul ve Ankara 24, İzmir 28, Bursa 25, Adana 33 derece olacak.

Marmara'da rüzgar hafif esiyor, hava parçalı bulutlu ve yine akşam saatlernide serin olacak. Yarın sıcaklık 30 dereceye yaklaşacak, ama çarşamba günü yine bölgede bulutlanma artıyor ve hava serinleyecek. Bugün Edirne 26, Balıkesir 27, Kocaeli 24 derece.

İç Anadolu'da hava serin, gece sıcaklığı 14 derecenin altına indi. Salı ve çarşamba günü sıcaklık 3-4 derece yükselecek, önümüzdeki günlerde yağış beklenmiyor. Bugün Konya 25, Eskişehir 23, Sivas 25 derece.

Ege bölgesinde önümüzdeki günler hava günşeli, üç gündür etkileli olan serin havanın ardından, Ege yine ısınıyor, salı ve çarşamba günü sıcaklık 30 dereceyi geçecek. Bugün Denizli 31, Muğla 30, Kütahya 26 derece.

Akdeniz bölgesinde sıcaklık biraz düştü, ama nem oranı yüksek, gökyüzü de açık. Güneydoğu'da ortalama değerlere inen sıcaklık, çarşamba günü yine yükselecek. Bugün Antalya ve Diyarbakır 32 derece.

Doğu Anadolu'da sıcaklıklarda 3-4 derecelik düşüş var, bölgede hafta boyu önemli bir yağış beklenmiyor. Çarşamba günü sıcaklık yükselecek. Erzurum 25, Van 24, Malatya 28 derece.

Karadeniz'in kıyılarında yağmur geçişleri olacak, iç kesimlerinde ise yağış daha zayıf, parçalı bulutlu bir hava var. Yağış Ordu-Artvin arasında daha şiddetli yağabilir. Salı ve çarşamba günü sıcaklıklarda biraz yükselme bekleniyor. Sıcaklık Trabzon'da 24, Samsun'da 25, Bolu 24 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber