Kamu-Sen: Hükümet memur zammını beyaz sayfanın ilk başına yazmalı

Haber Giriş : 11 Eylül 2007 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin sonuca yaklaştığını belirterek, ?Hükümet beyaz bir sayfa açtığını söylüyor. Bizde diyoruz ki hükümet beyaz sayfanın ilk başına memur zammını yazmalı? dedi. Akyıldız, Kamu İşveren Kurulu görüşmesinden umutlu olduklarını söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin sonuca yaklaştığını belirterek, ?Hükümet beyaz bir sayfa açtığını söylüyor. Bizde diyoruz ki hükümet beyaz sayfanın ilk başına memur zammını yazmalı? dedi.

ANKA'ya açıklama yapan Akyıldız, Kamu İşveren Kurulu görüşmesinden umutlu olduklarını söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararının ardından Kamu İşveren Kurulu ile tekrar masaya oturacaklarını ifade ederek, teklifleri yeniden değerlendireceklerini söyledi. Ek ödemelerin 120 YTL'nin altına düşmemesi gerektiğinin altını çizen Akyıldız, ek ödemelerin de 3 sene içerisinde ödenmesi gerektiğini kaydetti.

UZLAŞTIRMA KURULU'NUN KARARI ZEMİN OLUŞTURACAK

Kamu-Sen'in teklifinin kabul edilmesi halinde en düşük memur maaşında 145 YTL'lik artış olacağını dile getiren Akyıldız, ?İşveren Kurulu'nun teklifinde en düşük memur maaşı 95 YTL, Uzlaştırma Kurulu'nun teklifinde ise 125 YTL artacak. Uzlaştırmanın teklifi Kamu İşveren Kurulu'nun zeminini oluşturacak. Arada çok büyük fark yok. Yaklaşık 700 milyon YTL'lik fark kapatılamayacak bir rakam değil? diye konuştu.

Görüşmeden umutlu olduklarını kaydeden Akyıldız, mutabakat metnini imzalamak istediklerini söyledi. Akyıldız, esnek taleplerinin siyasi irade tarafından cevapsız bırakılmaması gerektiğine işaret ederek, ?Hükümet beyaz bir sayfa açtığını söylüyor. Bizde diyoruz ki hükümet beyaz sayfanın ilk başına memur zammını yazmalı? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber