Ankara'nın susuzluğu için, Başbakan'a "Meclis Soruşturması" istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP'li milletvekilleri, ''Ankara'da yaşanan susuzluğun zamanında alınacak önlemlerle giderilemediği'' gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis Soruşturması açılmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve 76 milletvekilinin imzasıyla, TBMM Başkanlığına sunulan Meclis Soruşturması açılmasına ilişkin önergede, ''Zamanında içme ve kullanma suyu sağlanmasına ilişkin hiçbir önlem almayan ve bu tutumu ile kamu kaynaklarının plansız bir şekilde heba olmasına ve halk sağlığı noktasında ciddi zafiyetlerin ortaya çıkmasına neden olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, Anayasanın yüklediği sorumluluğu yerine getirmeyen ve bu eylemi ile görevinin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdiği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis Soruşturması açılmasını teklif ederiz'' denildi.

-''KARA TABLONUN SORUMLUSU...''-

''Başkent Ankara, beceriksiz, keyfi, ihmalkar, plansız ve bilimsellikten uzak bir kötü yönetimle karşı karşıyadır'' görüşüne yer verilen önergede, su kesintisi uygulaması sırasında verilen takvime uyulmadığı, şehre su getiren ana boruların patlamasıyla vatandaşların boğulma tehlikesi yaşadığı, bazı semtlere 13 gün su verilemediği öne sürüldü.

Önergede, şunlar kaydedildi:

''Dünyada en az yağış alan ülkelerin başkentlerinde bile su sorunu yaşanmazken, Türkiye'nin başkentinde bilim adamlarının ve sorumlu kamu görevlilerinin tüm iyi niyetli uyarılarına karşın önlem almayan AKP yönetimi, Ankara halkını bir kaşık suya hasret bırakmıştır. Bu kara tablonun sorumlusu, 13 yıldır Ankara'yı yöneten ve bu eksiklikleri ısrarla görmemezlikten gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Anayasanın maddeleri ışığında Ankara'da yaşanan susuzluk gerçeği ve bu susuzluğun zamanında alınacak önlemlerle giderilememesinde Başbakan'ın sorumluluğu olduğu hiçbir kuşkuya yer vermeyecek kadar yalın bir gerçektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber