Günde 130 bin saat kitap okuyorlar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ Valisi'nin başlattığı "Okuma Kampanyası" çığ gibi büyüyor. Vali Muşmal: Elazığ'da her gün 120 bin öğrenci ve 10 bin eğitmen günde mutlaka bir saat kitap okuyor

Elazığ Valisi Muammer Muşmal'un ilde başlattığı "Okuma Kampanyası" yeni katılım ve katkılarla devam ediyor. Vali Muammer Muşmalíın öncülüğünde, Fırat Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm kamu ve bazı özel kuruluşların katkılarıyla yürütülen "Elazığ Okuyor" kampanyası çerçevesinde bugüne kadar çok sayıda etkinlik düzenlendi.

EKİP OLUŞTURULDU

Projeyi öncelikli işi haline getirdiğini vurgulayan Vali Muammer Muşmal, sık sık okulları ziyaret ederek projenin seyrini takip ediyor. Vali Muşmal, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: "Fırsat buldukça okulları ziyaret ediyorum. Bununla birlikte öğrencileri yönlendirecek ve onlarla kitapla ilgili sohbetler yapabilecek bir ekip oluşturduk. Bu ekip hergün okullarda çeşitli seminerler ve konferanslar vererek, öğrencileri kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çalışıyor."

120 BİN KİTAP DAĞITILDI

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 90 çeşit kitaptan 120 bin adedinin öğrencilere dağıtıldığını da hatırlatan Vali Muşmal, okullarda da hergün bir ders saatinin okumaya ayrıldığını ifade etti. Vali Muşmal, "Hergün Elazığ'da sadece okullarımızda 120 bin öğrenci 10 bin eğitim çalışanı olmak üzere 130 bin birey günde mutlaka bir saat kitap okumaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber