Kızılay, hadisli broşürle kan toplayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay, ramazanda 'kan vermeyi teşvik eden' hadislerin yer aldığı bröşür dağıtarak, vatandaşlardan kan isteyecek.

Ramazanda kan bağışının aşağılara düşmesini önlemek ve stoklarını artırmak için Kızılay, Hazreti Muhammed'in bir hadisiyle vatandaşlardan kan talebinde bulunacak. Kızılay Erzurum Bölge Kan Merkezi Müdüresi Hafize Temirok, ramazanda kan bağışının yok denecek kadar az olduğunu, vatandaşların kan vermenin orucu bozduğu yönünde bir inanca sahip olduğunu söyledi. Hazreti Muhammed'in miraca çıktığında meleklerin kendisinden kan aldırmasını ve ümmetine de bunu emretmesine dair bir hadisin bulunduğuna işaret eden Dr. Temirok, "İbn-i Abbas'tan rivayet edilen bir hadise göre, 'Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberimiz, 'Miraç gecesi hangi melek topluluğuna rastladıysam 'Kan aldırmaya devam et. Ümmetine de bunu emret' denildi" diyor. Biz de Hazreti Muhammed'in bu kutsi sözünü broşürümüze koyduk. Bin adet el broşürü bastırıp vatandaşlara dağıtacağız. Çünkü ramazanda kan bağışı önceki aylara göre sıfıra iniyor." dedi.

Kan vermenin sağlık açısından faydalı olduğunu da sözlerine ekleyen Kan Merkezi Müdüresi Dr. Hafize Temirok, "Kan vermenin sağlık açısından sayılamayacak kadar aydası var. Kan verenler kendilerini daha sağlıklı, zinde ve dinç hissediyor.Tansiyon ve kolestrol üzerinde kan bağışının önemli etkisi var." diye konuştu.

Ramazan ayında Dadaşkent, Yenişehir ve şehir merkezindeki lalapaşa Camii bahçesine kan bağış çadırı kuracaklarını da belirten Temirok, "Ramazanda vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Çünkü bir ünite kan bir hayat kurtarıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber