Bakan Akdağ: Tam zamanlı hekim uygulaması için vakit geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Akdağ: ?Kamuda çalışan hekimlerin tümü tam gün çalışacak?

ERZURUM (CİHAN)-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, kamuda çalışan hekimlerin tümünün tam gün çalışma zamanının geldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ziyaret ve açılışlara katılmak üzere memleketi Erzurum'a geldi. Üç gün sürecek programında ilk olarak Erzurum Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Akdağ, yeni dönemde sağlık alanında yapılacak yenilikler hakkında bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kamuda görev yapan doktorların tam gün çalışmaları konusunda yeni düzenlemeye gideceklerini hatırlatan Sağlık Bakanı Akdağ, 2001 yılında her 100 hekimden 11'i kamuda tam gün çalışırken, bu rakamın Eylül 2007 itibariyle yüzde 62'ye ulaştığını söyledi. Uygulanan politikaların hekimleri hastanelere yönlendirdiğini vurgulayan Akdağ, "Doktorlarımız kendi muayenehanelerinde çalışmayı bırakıp tam zamanlı olarak kamuda çalışmaya başladılar. Hal böyle olunca geride kalan yüzde 38'lik kısım için zamanın geldiğine inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tam gün çalışan arkadaşlarımızın emeklerine ve sosyal statülerine uygun gelir elde etmelerini sağlayacağız. Ama yalnızca maaşla değil, ek ödemelerle önemli bir kısmını temin ediyoruz. Meclisin ara tatili sona erip göreve başladığı andan itibaren biz de sağlık komisyonumuza böyle bir teklif vereceğiz. Özellikle sağlık hizmetlerinin daha kaliteli hale gelmesi için güzel bir başlangıç olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Bakan Akdağ daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber