CHP'den AKP okul yöneticilerini atıyor iddiası

Haber Giriş : 13 Eylül 2007 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Kahramanmaraş AKP Çağlayancerit Belediye Başkanı Mehmet Yıldızlı ve AKP İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Demiröz imzalı bir belgeyi basına dağıtarak, bu AKP'lilerin 13 kişinin bazı okullara müdür yardımcısı olarak atanmasını istedi kişilerin listesini yaptıklarını önesürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın,?hamili kart yakınımdır? uygulamasına karşı olduğunu açıklamasına karşılık, CHP, Milli Eğitim Bakanlığında kadrolaşma yaşandığını iddia etti.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, TBMM'de yazılı bir açıklama yaparak, Kahramanmaraş'ta okul müdür yardımcılarını AKP'lilerin atadığını önesürdü.

Özbolat, Kahramanmaraş AKP Çağlayancerit Belediye Başkanı Mehmet Yıldızlı ve AKP İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Demiröz imzalı bir belgeyi basına dağıttı.

Belgede, Yıldızlı ve Demiröz'ün, tek tek kişilerin adlarını, eski görev yerlerini ve atanmasını istedikleri yeni görev yerlerini ve atanmasını istedikleri yeni ünvanlarını belirten hazırladıkları bir listenin altına imzalarını attıkları yer alıyor.

-AKP KADROLAŞMASI-

Özbolat, okullara müdür yardımcısı olarak atanmasını istedikleri kişilerin sayısının 13 olduğunu belirtti. Özbolat, ?Bu belge, Milli Eğitim Bakanlığının bırakınız üst düzey bürokratlarını, en alt düzey okul yöneticilerinin bile AKP'nin yerel güç odakları tarafından belirlenmesi, AKP iktidarında kadrolaşmanın ulaştığı noktanın görülmesi açısından çok önemlidir? dedi.

Özbolat, başında ?Milli? kelimesi taşıyan bir bakanlığın partizanlığa teslim edilmesinin, Cumhuriyet Türkiyesi'nin nasıl dönüştürüldüğünün de sadece bir örneği olduğunu vurguladı.

- ?PARTİZANLIK DURACAK MI??-

Özbolat, kadrolaşma olmadığını açıklayan Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

?Sayın Başbakan'a, ?AK Parti Hükümeti döneminde suistimal, kayırma,partizanlık son buldu' ifadelerini hatırlatıyor ve soruyorum: Sayın Başbakan, bu olay sizin suistimal, kayırma, partizanlık tanımınızla örtüşüyor mu,örtüşmüyor mu? Bu olaya adı karışan parti yetkilileri hakkında ne yapacaksınız? Partizanca yapılan bu atamalar durdurulacak mı? Yoksa Sayın Başbakan ?yavuz hırsız' portresini çizmeye devam mı edecek??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber