Akdağ'dan net açıklama: Kamuda doktorların yarım gün çalışmasını kaldırıyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKAN AKDAĞ'DAN "MUAYENEHANE YASAĞI" AÇIKLAMASI

- DOKTORLAR YA KAMUDA YA DA ÖZEL MUAYENEHANELERİNDE ÇALIŞMA KONUSUNDA TERCİH YAPACAK

- SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ:

- "DIŞARIDA ŞU ADRESE GEL DE BİZE ÖDEME YAP, BİZ DE SENİN İŞİNİ GÖRELİM DEVRİ BİTTİ"

(FOTOĞRAFLI)

AHMET AKBUĞA

ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, başhekimlerden sonra kamuda çalışan tüm doktorlara muayenehane yasağı getirilmesi için bir kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, "Dışarıda şu adrese gel de bize ödeme yap, bizde senin işini görelim devri bitiyor" dedi.

Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Akdağ, bugün valilik salonunda kamu ve kuruluş müdürleriyle yaklaşık 5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, doktorların yüzde 62'sinin tam gün çalıştığını, geriye kalan yüzde 38'lik kısmın ise tercih yapacağını belirterek, "Kamuda doktorların yarım gün çalışmasını kaldırıyoruz" dedi.

Geriye kalan yüzde 38'lik kısmın yarı zamanlı çalıştığını hatırlatan Akdağ, kamuda çalışan doktorların yarım gün çalışmasını önleyeceklerini söyledi. Hem hastanede hem de muayenehanede çalışma döneminin sona erdiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Sayın Başbakan'ın bu konuda talimatı var. Doktorlarımız tercihini yapacak. Geriye kalan yüzde 38'lik kısım arzu ederse kamuda çalışacak, arzu etmezlerse kamudan ayrılıp özel muayenehanelerinde mesleğini sürdürecek" diye konuştu.

Doktorlara hak ettikleri yaşam koşullarını sağlamak için çaba sarf ettiklerini anlatan Akdağ, ek ödemelerle birlikte kamuda çalışan bir uzman hekimin ortalama 5 bin 500 YTL (5.5 milyar lira) ücret aldığını söyledi. Akdağ, "Uzman hekimlerimiz ortalama bin 500 YTL maaş, ortalama 4 bin YTL ise döner sermayeden ücret alıyorlar. Bu rakam daha düşük olduğu gibi daha yüksek de olabilir, ama ortalama bir uzman hekim ayda 5 bin 500 YTL ücret alıyor. Geçmiş dönemlerde doktorlara, 'Ben sana bin 300 lira vereyim sen

git üstünü muayenehanede kazan' denildiği için doktorlarımız yarı zamanlı çalıştı. Türkiye'de hiçbir hekimin işsiz veya parasız kalacağına inanmıyorum. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu artık dışarıdan, yani özel muayenehanelerden de hizmet alıyor. Tercihlerini kamu dışından yana kullanırlarsa bile kayıpları olmaz. Bugün pratisyen hekim olan aile hekimlerinin aldığı ücret bile 4 bin YTL'nin altına düşmüyor" şeklinde konuştu.

Meseleyi bazı kesimlerin çarpıtmak istediğini de ifade eden Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Bütün meslektaşlarımız şunu bilmelidir ki; bugüne kadar 5 yıl içerisinde hükümetimiz kamuda tam gün çalışan yüzde 62'lik arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını nasıl verdiyse, bundan sonra da hiç eksiltmeden bilakis imkanlar arttıkça artırarak, emeklerinin karşılığını ödemeye devam edecektir. Yeter ki şu adrese gel de bize ödeme yap, bizde senin işini görelim meselesi bu ülkenin gündeminden tamamen kalksın. Bu düzen insanlık onuruyla, vatandaşlık hakkıyla bağdaşmıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber