14 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Eylül 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL DİYARBAKIR'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu gezisinin son gününde Diyarbakır'da devam ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır Valiliği'nde brifing aldıktan sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek. Gül daha sonra 7. Kolordu Komutanlığı ve Dicle Üniversitesi'ni ziyaret edecek. Ardından Ankara'ya dönecek.

-MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ İNDİRİM KARARI TARTIŞILIYOR

-Merkez Bankası'nın 14 ay sonra faizlerde 0.25 oranındaki indirim kararının ekonomiye yansımaları değerlendiriliyor.

-BDDK, BANKALARDAN İNTERNET VE ATM KULLANIMINDA MÜŞTERİLERİ İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRMALARINI İSTEDİ

-BDDK, bankaların, faaliyetlerinde kullandıkları bilgi sistemlerinin yönetiminin esaslarını yeniden belirledi. Yapılan düzenlemede, müşterilerin internet veya ATM'de kullanacakları şifrelerden parolalara kadar her aşamada yüksek güvenliğe dayalı bilgi denetimi getirilmesi istendi.

-SPK BAŞKANI EROL: "AZINLIK HİSSEDARLARI HAKLARINA SAHİP ÇIKMALI"

-Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, SPK olarak şirketlerin azınlık pay sahiplerinin temsil durumlarını iyileştirmek için bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Ancak yapılan düzenlemelerden beklenen faydanın sağlanabilmesi için azınlık niteliğinde bulunan yatırımcıların kendilerine tanınan bu haklara sahip çıkmaları gerek" dedi.

-YABANCILARIN BORSA İŞLEMLERİ REKORA KOŞUYOR

-Yabancıların İMKB'de yılın ilk sekiz ayında yaptıkları işlemler 89.5 milyar dolarla geçen yılın tümündeki hacmi aştı.

-BÜTÇEYİ İSTANBUL FİNANSE EDİYOR

-Yılın ilk sekiz ayında bütçe gelirlerinin tek başına yüzde 36'sını yaratan, buna karşılık bütçe harcamalarından yüzde 3.7 pay alan İstanbul'un net katkısı 41.3 milyar YTL oldu.

-BUĞDAY ÜRETİMİNDEKİ AZALMA TÜRKİYEYİ VURACAK

-Küresel ısınma ve yaşanan kuraklık Türkiye dahil tüm dünyada azalan üretim buğday fiyatlarını sürekli artırıyor. Uzmanlara göre, Türkiye bu yıl 3-4 milyon ton fazla pahalı buğday ithal etmek zorunda kalacak.

-AB BÜTÇE REFORMUNDA ?TÜRKİYE? SORULARI

-AB Komisyonu'nun Mali Programlama ve Bütçe'den Sorumlu Üyesi Dalia Grybauskaite, AB bütçe reformunun tartışmaya açıldığı toplantıda bir sunum yaptı, sunumda, ?AB'nin siyasi, ekonomik ve mali anlamda entegrasyon kapasitesi değerlendirilirken önceki genişmelerden dersler alınmalı? dedi.

-GLOBAL YATIRIM HOLDİNG'DEN 10.2 MİLYON YTL KAR

-Finans, enerji, altyapı ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Global Yatırım Holding (GYH), 2007 yılı ikinci üç aylık döneminde 10,2 milyon YTL kar elde ettiğini açıkladı.

-KURULAN KAPANAN ŞİRKET SAYISI AÇIKLANIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı itibariyle kurulan kapanan şirketlere ilişkin verileri açıklayacak. (Saat: 10.00)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK'İN BASIN TOPLANTISI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı başlaması nedeniyle basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-DSP LİDERİ SEZER ASO VE BASK YÖNETİCİLERİNİ KABUL EDİYOR

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ASO Başkanı ve Nurettin Özdebir ve BASK Başkanı Resul Akay'ı parti genel merkezinde kabul edecek. (Saat:11.00)

-ŞEHİT EŞİNİN KARDEŞİYLE EVLENİP 12 YIL DUL AYLIĞI ALDI

-Narman da bir kadın, 1994 yılında şehit olan eşinin kardeşiyle 1996 yılında nikah masasına oturuyor. Emekli Sandığı, 12 yıl boyunca şehit eşine dul aylığı ödedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber