Kaliteli Eğitim için 13 Madde

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, yeni eğitim öğretim yılının başlaması öncesinde belirledikleri ve "Kaliteli Eğitim için 13 Madde" adını verdiği çalışmasını anlattı.

2007 - 2008 Eğitim-Öğretim yılının açılışı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim - Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, eğitimin daha iyi işlerlik kazanması açısından yapılması gerekenleri açıkladı.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, eğitim- öğretimin her yönü ile problemsiz ve başarılı geçmesi için 13 madde tespit ettiklerini belirten Uğur, bu 13 maddeyi, "Bu eğitim- öğretim yılında kadrolaşma v.b uygulamalar yapılmamalı. Eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu artıracak çalışmalar yapılmalı. Ödüllendirme sitemi uygulamasında hakkı olana verilmesinde gerekli titizliğin gösterilmesi. Başarının mutlaka ödüllendirilmesi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, eğitim sendikaları ile işbirliği içerisinde olması. Eleştiriye açık anlayışın geliştirilmesi. Nevşehir' eğitim için daha çok ödenek ve yatırımın önünü açacak çalışmaların yapılması. Nevşehir'de eğitim-öğretim ile ilgili ihtiyaç duyulan ders araç ve gereçleri ile teknolojik malzemelerin envanterinin kamuoyuyla bir an önce paylaşılarak, eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalar yapılması. Nevşehir'in 5 ve 10 yıllık hedefinin vatandaşlarla paylaşılması ve destek alınması. Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinin daha güncel ve başta eğitim çalışanları olmak üzere her kesimin bilgi alabileceği hale getirilmesi. İl merkezine acilen ikinci bir lise yaptırılmasının sağlanması. Okul önlerinde rahatsızlık verici şekilde gezen kişilerle ilgili gerekli önlemlerin alınmasının sağlanması. Geçen sene şube olarak önerimiz olan okulların Eğitim- Öğretime başladığı gün " belirlenmiş bir hedef ve sloganla" açılış yürüyüşü yapılması. Lise öğrencilerine yönelik öğrenci yurdu yaptırılmasının sağlanması." olarak açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber