Diyanet'in 'Kız Öğrenciler Okusun' kampanyasında Burdur şampiyon oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2007 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığı 'kız öğrenciler okusun' projesinin şampiyonu Burdur oldu. Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede nüfusa göre en fazla kız okutan ilin Burdur olduğu ortaya çıktı. İl Müftüsü Halil Arık, "Bu yılki hedefimiz, en az yüzde 100'lük bir artış ile birinciliği korumak." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kız öğrencilerin okuması için geçtiğimiz yıl önemli bir projeye imza atmıştı. 'Kızlar Okusun' diyen Başkanlık, müftülüklerden kampanya başlatarak kız öğrencilere burs bulmalarını istemişti. Daha çok müftülük çalışanlarının gönüllü bağışları ile yapılması planlanan çalışma, Burdur'da halkın de teveccühünü kazandı. Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek'in de desteği ile Burdur'daki camilerde kızlar adına para toplayan Müftülük, geçen yıl ilköğretimde okuyan 73 kız öğrenciye burs verdi. Ayda 40 YTL'lik bursu alacak kız öğrenciler, milli eğitim ve sosyal yardımlaşma müdürlükleri tarafından belirlendi. İl Müftüsü Halil Arık, geçtiğimiz yıl nüfus oranına göre en fazla burs veren şehrin Burdur olduğunu bildirdi. Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye birincisi olan Burdur'da başarılı öğrencileri düzenlenen bir tören ile ödüllendirildiğini hatırlatan Müftü Arık, "Bu toplantıda alınan başarıda müftülüğün verdiği bursların da katkısı olduğu söylendi ve teşekkür edildi. Biz de bu başarıyı almamıza bize destek olan halkımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bu yıl da uygulamanın Burdur genelinde devam edeceğini kaydeden Müftü Halil Arık, hedeflerinin en az yüzde 100 artış olduğunu bildirdi. Bu yıl ihtiyacı olan yaklaşık 130 ilköğretimde okuyan kız öğrenciye burs verileceğini kaydeden Müftü Arık, bunun için yeterli kaynağın yine vatandaşlardan toplandığını kaydetti. Ayrıca bu yıl İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 20 kız öğrenciye aylık 50'şer YTL vereceklerini belirten Arık, "Hz. Peygamberimiz bir hadisinde ilim tahsil etmenin Müslümanların erkeklerine de kadınlarına da farz olduğunu bildiriyor. Ancak erkek çocukları her türlü olumsuzluğa karşı okutulmaya çalışılırken, kızlarda bu özen gösterilmiyor. Biz de kızların bu mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber