15 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Eylül 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL'DA "17 EYLÜL" ALARMI

-İstanbul'da yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin 2582 okulda ders başı yapacağı ve 16 bin servis aracının trafiğe çıkacağı 17 Eylül Pazartesi günü, trafik sıkışıklığı yaşanmaması için olağanüstü önlemler alındı. Okulların açıldığı ilk üç gün taksiler okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrenciler için yüzde 50 indirimli çalışacak. Ayrıca özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro ve hafif metro da, sabah 06.00-10.00 ile öğleden sonra 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olacak.

-TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN EĞİTİM RAPORU

-Türk Eğitim-Sen Başkanı Şuayip Özcan, eğitimin durumunun OECD göstergeleri kapsamında değerlendirildiği raporu açıklayacak. (Saat:11.00)

-OKUL SANAYİ EĞİTİM PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILINA BAŞLIYOR

-Sanayiye kalifiye iş gücü yetiştirmek amacıyla Ankara Sanayi Odası ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geçen yıl uygulamaya başlanan Okul Sanayi Eğitim Programları'nın (OSEP)yeni öğretim yılına başlaması dolayısıyla Sincan OSB'de yapılacak törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılacak. (Saat:10.30)

-YARGITAY SİLAH TASNİFİ: YEMEK ÇATALI VE AT NALI SİLAH

-Yargıtay, etkili eylem suçlarında hangi aletlerin silah sayılıp sayılmadığını belirledi. Yargıtay'ın verdiği kararlara göre yemek çatalı ve at nalı silah sayılırken, su anahtarı silah sayılmadı.

-"SİVİL ANAYASA" TARTIŞILIYOR

-AKP Adıyaman Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Fehmi Hüsrev Kutlu, DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, Prof. Dr. Atilla Yayla ve Prof. Dr. Yavuz Atar, anayasa ve hazırlanan yeni anayasa taslağı konulu panele katılacak. (Saat:14.00)

-YARGITAY'IN "AZINLIK HAKLARI RAPORU KARARI" DEĞERLENDİRİLİYOR

-İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeleri, Yargıtay 8. Dairesinin Azınlık Hakları Raporu ile ilgili verdiği karar ve yeni anayasa taslağı ile ilgili görüşlerini açıklıyor. (Saat:11.00)

-KEMAL DERVİŞ'TEN KRİZ ANALİZİ: SINIRLI KALABİLİR AMA İHTİYATLI OLUNMALI

-Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı Başkanı Kemal Derviş, UNDP/UNFPA Yönetim Kurullarının ortak toplantısında son ekonomik kriz ve olası sonuçlarını değerlendirdi.

-SICAK PARA HACMİ AĞUSTOSTA 5.4 MİLYAR DOLAR KÜÇÜLDÜ

-Yabancı yatırımcıların İMKB'deki hisse senedi ve DİBS portföyü ile Türk bankacılık sistemindeki mevduatlarının toplam tutarı geçen ay 5 milyar 370 milyon dolar azalarak 90 milyar 570 milyon dolara geriledi.

-PARA ARZI 358.6 MİLYAR YTL'YE YÜKSELDİ

-En geniş tanımla para arzı olan M3 24-31 Ağustos haftasında 292 milyon YTL artarak, 358.6 milyar YTL'ye yükseldi. Para arzı yılın ilk sekiz ayında 38.8 milyar YTL genişleme kaydetti.

-DIAGEO TÜRKİYE: "ALKOL TÜKETİCİSİ SON 4 YILDA KENDİNİ EĞİTTİ"

-Efe Alkollü İçecekleri ile dağıtım ve satış anlaşması yapan dünyanın en büyük alkollü içki üreticisi Diageo'nun Türkiye Genel Müdürü Aydın Soysal, 2003 yılında pazarın açılmasıyla birlikte tüketicinin ürün bombardımanına tutulduğunu belirterek, "Türkiye'ye bir sürü marka geliyor. Bu dönem tüketicinin eğitim ve öğretim süreci gibi oldu. Efe ile birlikteliğimiz tüketiciye değişik alternatifler sunmamızı sağlayacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber