İstanbul'daki otoparklardan sadece 2'sinde güvenlik kamerası var

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Eylül 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'dan ders almadık

Başkentin en işlek yerindeki otoparkta ele geçirilen bomba yüklü minibüs, otoparkların güvenliği konusunu gündeme getirdi. İstanbul'daki otoparklardan sadece 2'sinde güvenlik kamerası var.

Başkentin en işlek yerlerinden Sıhhiye Pazarı'nın yanında bulunan Kurtuluş Otoparkı'nda ele geçirilen bomba yüklü minibüs, otoparkların güvenliği konusunu gündeme getirdi.Kurtuluş Otopark'nın giriş ve çıkışında bulunan 2 kameranın 2 aydır devam eden bakım ve tadilat çalışmaları nedeniyle çalışmaması nedeniyle çalıntı minibüsü otoparka getirenler teşhis edilememişti.

SADECE KAYIT YAPIYOR

Otoparklara bırakılmış bombalı araçlarla saldırıların İstanbul'da gerçekleşmesi halinde de benzer durumla karşılaşılacağı ortaya çıktı. İstanbul'da İSPARK'ın işlettiği 3'ü yer altı ve 5 tanesi de yer üstü otoparklardan sadece 2 tanesinde kameralı güvenlik sistemi çalışıyor. Sistemler, 450 araç kapasiteli Zeytinburnu yer altı otoparkında 32 ve 400 araç kapasiteli Balmumcu yer altı katlı otoparkında 40 kamera ile kayıt yapıyor. 850 araçlık Ümraniye katlı otoparkına yerleştirilen 60 kamera ise 6 aydır bürokratik yazışmalar nedeniyle çalıştırılmadı. Halen faaliyette o plan kameralar sadece kayıt yapıyor. Yani güvenlik elemanları tarafından otoparkla anında gözlemlenmesi amacıyla kullanılmıyor.

ÖZELLER DAHA DUYARLI

Her gün otoparklarında 50 bin araca hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İSPARK, otoparklardaki tam güvenlik sağlamak için bütün katlı otoparklara kamera yerleştirmeyi hedefliyor. Otoparklarda kameralı kontrol sistemi konusunda büyük alışveriş mağazaları daha duyarlı. Bakırköy Bakırköy Carousel, Etiler Akmerkez, Ataköy Galleria, Capitol ve Kanyon Alışveriş merkezleri, kameralı sistem kullanıyor.

Ali KUŞ/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber